
Στη φυλακή θα οδηγούνται ακόμη και όσοι κρίνονται ένοχοι για εμπρησμό εξ αμελείας, ενώ θα τους επιβάλλονται υψηλές χρηματικές ποινές και διοικητικά πρόστιμα .
Οι νομοθετικές βάσεις τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.
Όπως σημείωσε ο κ. Φλωρίδης στο πλαίσιο της αναθεώρησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».
Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.