Στέλιος Πέτσας: Θα παρθούν κάποια μέτρα στη Θεσσαλονίκη

«Σε επίπεδο τοπικού ενδιαφέροντος δεν έχουμε ποτέ αποκλείσει το ενδεχόμενο εφαρμογής τοπικών lockdown, κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν Όμως εδώ πριν φτάσουμε σε κάτι τέτοιο, όταν μιλάμε για πολύ μεγάλες περιοχές όπως η πόλη της Θεσσαλονίκης, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ήδη από σήμερα για παράδειγμα με το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη φαίνεται να αναβαθμίζεται στο επίπεδο επικινδυνότητας και να ανεβαίνει στο “πορτοκαλί”, θα παρθούν κάποια μέτρα -όπως για παράδειγμα η τηλεργασία ή θέματα διευθέτησης του ωραρίου. Τέτοια μέτρα θα ληφθούν ούτως ή αλλιώς σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη»: αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο CNN Greece για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο

Στην εφ’ όλης συνέντευξή του, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε τη σημασία τα μέτρα που λαμβάνονται, τα οποία όπως είπε είναι ήδη πολλά, να εφαρμόζονται.

«Γιατί δυστυχώς, αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι μια πλημμελή εφαρμογή των μέτρων, ιδίως σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Και αυτό είναι που κορυφώνει την ανησυχία μας φαίνεται ιδίως οι νεότερες ηλικίες να μη δίνουν τη σημασία που έδιναν πριν ή να θεωρούν πολύ υπερβολική τη σύσταση των μέτρων που κάνουν οι ειδικοί και εφαρμόζει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να τα παρακάμπτουν. Αυτό είναι ένα βασικό λάθος, δεν πρέπει να συνεχιστεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να αναστραφεί αυτή η πορεία της χαλάρωσης και του εφησυχασμού γιατί πραγματικά θα υπάρξει πολύ μεγάλος κίνδυνος, ιδίως σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, όπως η Θεσσαλονίκη. Και δυστυχώς η εικόνα τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι διαρκώς επιδεινούμενη στην πόλη της Θεσσαλονίκης και για αυτό ξανακάνουμε έκκληση όλοι οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα»

πηγή:cnn.greece

Προηγούμενο άρθροΚόντε: “Γελάω όταν ακούω ότι η Ρεάλ δεν είναι φαβορί του Champions League”
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Νοκ-άουτ οι Αγιούμπ και Βέλεθ