Στέλιος Φωτόπουλος: «Επικοινωνιακά παίχτηκε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι από την Κυβέρνηση με to power pass»

Στην παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι 30 Αυγούστου που δόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης με το power pass και το fuel pass ναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στον Focus FM και στον Κώστα Τουτσίδη ο φοροτεχνικός Στέλιος Φωτόπουλος.

«Οι φορολογούμενοι στις 30/08 θα πρέπει να πληρώσουν δύο δόσεις. Δηλαδή το ποσό το οποίο θα έβγαινε για τις 29/07 θα πρέπει να πληρωθεί και για τις 31/08. Κανονικά όπως θα πλήρωναν» ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με τη νέα προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Αναφορικά με το Power pass τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η πράξη έδειξε ότι οι επιστροφές είναι πολύ λιγότερες, είναι πολύ χαμηλότερες σε ποσά. Μιλάμε για 30, 40, 50, 70 ευρώ, η πλειονότητα των επιστροφών. Τα δε ποσά τα οποία είναι κάτω από 18 ευρώ δεν επιστρέφονται, παραμένουν λοιπόν στον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και τα ποσά που είναι πάνω από 600 ευρώ, μπαίνει το όριο-κόφτης στα 600 ευρώ».

Για την επιδότηση καυσίμων το λεγόμενο fuel pass ανέφερε:

«Έχουν κάνει επικοινωνιακό σφάλμα. Λένε λοιπόν ότι θα επιστρέψουν 60. 70, 80 ευρώ. 60, 70, 80 ευρώ που είναι το ανώτατο, όποιο θα είναι αυτό. Μα αυτό αφορά άυλες κάρτες. Αφορά όσους έχουν έξυπνα κινητά, έχουν βάλει την εφαρμογή στο κινητό τους. Εγώ δεν ξέρω, ελάχιστα. Εγώ δεν το έχω κάνει. Δεν έκανα και αίτηση. Αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί οι οποίοι θα πάρουν ακόμα και αυτό το μάξιμουμ. Οι περισσότεροι θα περιμένουν να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά πάλι η κυβέρνηση εδώ πέρα κάνει επικοινωνιακό λάθος».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 24χρονη κατηγορεί 28χρονο Αλγερινό για βιασμό
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Είστε αυτοί που δώσατε 1δισ. ευρώ για τις ανάγκες των Μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών, αλλά δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ για να αγοράσετε CANADAIR».