Σφικτό χρονικό πλαίσιο για την νέα εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε μία εκτός κειμένου αποστροφή του στο συνέδριο Θέσεων, το οποίο κυριαρχήθηκε από την παρέμβαση Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, είτε με την επανεκλογή Κασσελάκη, είτε με την εκλογή άλλου προσώπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τετραπλή εκλογή και εμφανίστηκε έτοιμος για μια νέα εσωκομματική κούρσα για την προεδρία του κόμματος και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

“Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Λίγο νωρίτερα, δε, είχε αναφέρει: “Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει”.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο εβδομάδες από την προκήρυξη των εκλογών αυτές θα πρέπει να διεξαχθούν, συνεπώς οι πιθανές ημερομηνίες είναι μεταξύ 10 – 15 Μαρτίου.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Στόχος μας ο διπλασιασμός του εμπορικού ισοζυγίου με την Ινδία μέχρι το 2030
Επόμενο άρθροΑπειλή για βόμβα στις πρεσβείες Ισραήλ, Αιγύπτου και ΗΠΑ – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ