Σταύρος Καλεντερίδης: «Αν είχαμε πει ότι η Τουρκία είναι πίσω απ΄τη διεθνή τρομοκρατία θα μπορούσαμε ν ασκήσουμε βέτο»

Για τα γεγονότα στο Αφγανιστάν το διεθνή αντίκτυπο που έχουν αλλά και το ρόλο της Τουρκίας στις εξελίξεις μίλησε στον Focus FM και τον Κώστα Τουτσίδη ο Διεθνολόγος αναλυτής Σταύρος Καλεντερίδης.

Σχολιάζοντας τη σχέση των Ταλιμπάν με τις Η.Π.Α δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όπως είπε: «Οι Ταλιμπάν να ντυθούν μ ένα προσωπείο το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιήσουν οι Η.Π.Α για να συνεχίσουν να συνδιαλέγονται μαζί τους. Ήδη ξεκίνησαν να το κάνουν με τη συνάντηση που έγινε με τον διευθυντή της CIA».

Αναφορικά με το ρόλο που θα παίξει στις εξελίξεις η τουρκία και το πως θα μπορούσε να αντιδράσει η Ελλάδα: τόνισε «Αν η Ελλάδα είχε κάνει το αυτονόητο, να πει ότι η Τουρκία είναι πίσω απ΄ τη διεθνή τρομοκρατία, είναι ένας νατοϊκός σύμμαχος που εξοπλίζει τρομοκράτες, θα είμασταν σε πλεονεκτική θέση και θα μπορούσαμε ν ασκήσουμε βέτο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη με τον κ. Σταύρο Καλεντερίδη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ -“Ήρθε η ώρα ενωμένοι να παλέψουμε” // Συγκλονίζουν τα λόγια εργαζόμενης μητέρας τριών παιδιών σε αναστολή λόγω της αντίθεσης της στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου
Επόμενο άρθροΔ. Κουτσούμπας: «Η τεράστια καταστροφή οφείλεται στην απουσία ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών»