Στάθης Παπαδόπουλος: «Από το 2011, 2012 δεν υπάρχει σιδηρόδρομος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

Πολύ σημαντικές αποκαλύψεις έκανε στον “αέρα” του FOCUS FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο δημοσιογράφος Στάθης Παπαδόπουλος, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρωτίστως μίλησε για την ανυπαρξία σιδηροδρόμου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στάθηκε και στην αδράνεια των μειονοτήτων της Θράκης να συμπαρασταθούν στο ελάχιστο την ελληνική πλευρά για την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

«Έχουμε 2023 και Στάιθης Δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση από Θεσσαλονίκη και πάνω. Υπάρχει μόνο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα. Ούτε η Πελοπόννησος έχει, ούτε η νησιωτική Ελλάδα έχει, αλλά ούτε και η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία έχει», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δυστυχώς, από τα μνημόνια και μετά, μας είπαν ότι λόγω έργων στους Τοξότες, στα στενά του Νέστου, θα γίνονταν κάποια έργα, θα υπήρχε διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης, θα ανεβαίνουν τα πούλμαν του ΟΣΕ για να εξυπηρετούν τον κόσμο, αλλά ούτε αυτό γίνεται πλέον», πρόσθεσε.

«Έχουμε δώσει περίπου 3-4 δις για τη σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Ορεστιάδας και δε λειτουργεί. Τώρα που ήρθαν οι Αμερικάνοι και θέλουν να μεταφέρουν συστήματα του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία λειτουργεί. Η συμφωνία ήταν να συνδεθούν τα τρία λιμάνια Καβάλα- Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, με λειτουργία των σηματοδοτών. Και δε λειτουγεί τίποτα», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος για την κακή διαχείριση των οικονομικών πόρων στο κομμάτι των συγκοινωνιών.

Κατόπιν, η συζήτηση μετατοπίστηκε στο θέμα των “τουρκικών, όπως μερικοί από αυτούς αισθάνονται, μειονοτήτων” και το κατά πόσο στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας, μετά από αυτή την τραγωδία και τους νεκρούς στα Τέμπη, με τον κ. Παπαδόπουλο να τονίζει:

«Χθες, στην Κεντητή Ξάνθης, ο ψευτομουφτής της Κομοτηνής ήρθε μαζί με τον ψευτομουφτή της Ξάνθης και κάνανε ανοιχτό τραπέζι σε επιφανή στελέχη της μειονότητας αλλά και κατοίκους των χωριών του δήμου Τοπείρου(…)Δεν είπανε λέξη, μία ευχή έστω να αποστείλουν μέσω του δημάρχου στην Περιφέρεια ή όπου έχει επαφή. Ούτε συλλυπητήρια για τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους. Δε μιλάει κανένας και το λέω αυτό γιατί δεν είναι μόνο η αφορμή που μου έδωσες, είναι ότι όλη η Ελλάδα αγκάλιασε τους Τούρκους, στέλνοντας βοήθεια από τις οικονομίες τους (σ.σ. μετά τον καταστροφικό σεισμό). Αυτοί όμως που είναι εδώ μας λένε ότι είναι ένα σύνολο φιλίας, ισοπολιτείας, δε βγάλανε ούτε λέξη συμπαράστασης για το δυστύχημα των Τεμπών».

Ακούστε εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΟ εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκος ζήτησε τη δικογραφία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο το 2017 για σύγκριση με αυτό των Τεμπών
Επόμενο άρθροΓιατί ο Φαούτσι πολέμησε λυσσαλέα κάθε θεραπεία για τον Κορωνοϊό;