Σταθακόπουλος στον Focus FM : Η Τουρκία ζει από το μαύρο χρήμα, δεν θα καταρρεύσει-Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κόντρα Μακρόν – Ερντογάν

Ο καθηγητής-Νομικός , Δημήτρης Σταθακόπουλος, μιλά στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, και σχολιάζει τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών και τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου, Ερντογάν. Όπως υποστήριξε, ο Ερντογάν θα συνεχίσει να “χορεύει” για να παγιώσει καταστάσεις όσο βλέπει πλήρη αδράνεια από την Ευρώπη και την Αμερική όσον αφορά τις κυρώσεις, όσο θα υπάρξει αδράνεια μέχρι τις 31/12 που η Γερμανία παραδίδει την προεδρία στην αδύναμη, κατά την Τουρκία, Πορτογαλία, και όσο μέχρι τον Γενάρη, ενδεχομένως να υπάρξει κενό διοίκησης στην Αμερική.

“Ο Ερντογάν δεν χαραμίζει σφαίρα ή τουρκικό αίμα για εμάς. Θεωρεί ότι μπορεί να μας κατακτήσει διά της πολιορκίας της εξαντλήσεως και ότι θα μας οδηγήσει στο τέλος να πούμε από μόνοι μας ναι σε όλα” είπε χαρακτηριστικά.

“Εφόσον η κόκκινη γραμμή μας είναι τα χωρικά ύδατα των 6 ναυτικών μιλίων δεν χρειάζεται εμείς να αναλύσουμε τίποτα”  ανέφερε ο κ. Σταθακόπουλος, προσθέτοντας πως  “Από τη στιγμή που αποφασίζει η πολιτεία να πει ότι κόκκινη γραμμή είναι τα 6 ναυτικά μίλια είναι περιττό να αναλύουμε, την γραμμή δεν τη χαράσσω εγώ την χαράσσει η κυβέρνηση”, τόνισε.

Αναφερόμενος στην τουρκική οικονομία, δήλωσε πως η Άγκυρα είναι από τις πρώτες χώρες που διακινούν “μαύρο” εμπόριο. “Η Τουρκία ζούσε και ζει από την μαύρη οικονομία” υπογράμμισε.

“Η διεθνής κοινότητα κάνει εκεί τις μαύρες συναλλαγές. Από εκεί “κρατάει” ο Ερντογάν όλους αυτούς που δεν τον ενοχλούν και δεν τον πειράζουν με κυρώσεις. (…) Στην Ελλάδα, η Τουρκία ήταν και είναι οικονομικά παρούσα. Δεν μπορεί κανένας να απαγορεύσει τα ιδιωτικά έργα που κάνουν Τούρκοι επιχειρηματίες με Έλληνες, δεν γίνεται αυτό να αποτραπεί. Αλλά υπάρχει και το άλλο, σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία , τα δημόσια έργα στην Ελλάδα τα παίρνουν Ευρωπαίοι εργολάβοι αλλά δεν ορίζεται η εθνικότητα του υπεργολάβου. Εκεί, η Τουρκία έχει βρει το νόμιμο παράθυρο. Οι τουρκικές επιχειρήσεις έρχονται ως υπεργολάβοι στην Ελλάδα και γι ‘ αυτό τον λόγο βλέπουμε τουρκικά προϊόντα σε προμήθειες” εξήγησε ο κ. Σταθακόπουλος.

Τέλος, αναφερόμενος στην κόντρα του Τούρκου με τον Γάλλο πρόεδρο τόνισε:  “Οι Γάλλοι τα συμφέροντά τους κοιτούν, στην παρούσα συγκυρία όμως η κόντρα επί προσωπικού μπορεί να μας ευνοεί. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να εκμεταλλευτούμε τη στιγμή”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθρο“Δασκάλα χαστούκισε τον γιο μου γιατί καθυστέρησε για λίγο να βάλει τη μάσκα” – Ν. Χναράκης στον Focus FM – HXHTIKO
Επόμενο άρθροΣαμοθράκη: Στα 4-5 μίλια από τις ακτές ψαρεύουν οι Τούρκοι! HXHTIKO – Focus FM