Στα ύψη πάλι το πετρέλαιο: Ξεπέρασε το 7% η άνοδος της τιμής σε σύγκριση με την Παρασκευή

Το πετρέλαιο Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, έκλεισε με ισχυρή άνοδο, στα 115,62 δολάρια το βαρέλι (+7,12% σε σύγκριση με την Παρασκευή), στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δέκα ημέρες.

Το αμερικανικό αργό (WTI), παράδοσης Απριλίου, κατέγραψε επίσης σημαντική άνοδο 7,08% και έκλεισε στα 112,12 δολάρια το βαρέλι. Είναι η πρώτη φορά που η τιμή του WTI ξεπερνά τα 110 δολάρια εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι έρχεται και νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα σύμφωνα και με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου μεγάλο είναι το πρόβλημα και με την θέρμανση στα σπίτια.

«Το 80% των δεξαμενών πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια είναι άδειες. Υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή εδώ και πολύ καιρό” τονίζει.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚώστας Φαρσαλινός “Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος παρά μόνο η εγκληματική πολιτική (…) για το ότι μένουν οι υγειονομικοι σπίτι τους” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των πληροφοριακών συστημάτων των ΕΛΤΑ