Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγήσει Δήμος Καλαμαριάς το Δημαρχείο σήμερα από τις 18:00 έως τις 22:00, θέλοντας να περάσει το μήνυμα  για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ενόψει και της Διεθνούς Ημέρας, που έχει οριστεί η  25η Νοεμβρίου.

«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να δέχεται τη βία, είτε είναι λεκτική, είτε ψυχολογική, είτε σωματική. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε θύμα, να σταθούμε απέναντι σε κάθε θύτη. Όχι στη βία κατά των γυναικών, ναι στον σεβασμό της προσωπικότητας και της ζωής της» είναι το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Ο Δήμος Καλαμαριάς στηρίζει με κάθε τρόπο τις γυναίκες-θύματα. Στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, οι ψυχολόγοι ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε έκκληση για βοήθεια, από γυναίκες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων.

Από το 2016 έχει αναλάβει δημόσια τη δέσμευση υπέρ της αρχής της ισότητας των φύλων. Το Γραφείο Ισότητας του Δήμου, μεριμνά  για τη λήψη μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των  παιδιών καθώς και την υποστήριξη αυτών σε περιπτώσεις κακοποίησης. Προωθεί την ανάπτυξη δράσεων για την καταπολέμηση των  στερεότυπων με βάση το φύλο, καθώς και την ανάπτυξη ειδικών  προγραμμάτων  για ευπαθείς  ομάδες  γυναικών. Επιπρόσθετα αναπτύσσει   δράσεις για την αύξηση της συμμετοχής  των γυναικών   στην απασχόληση, στην κοινωνική και πολιτική  συμμετοχή τους.

«Στη μητέρα, την κόρη, την αδερφή τη φίλη, σε κάθε γυναίκα θέλω να πω: είσαι μία και μοναδική. Αξίζεις την αγάπη, τον σεβασμό, την τρυφερότητα. Όποιος δεν αναγνωρίζει πόσο ξεχωριστός άνθρωπος είσαι, όποιος σου συμπεριφέρεται βίαια δεν έχει θέση στη ζωή σου. Είμαστε δίπλα σου», τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, Εύα Ντόντη.

Προηγούμενο άρθροΤη Κυριακή στο Α’ Νεκροταφείο το 40ήμερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά
Επόμενο άρθροΣτο “βαθύ κόκκινο” η Θεσσαλονίκη, στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας