Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι είχαν βγει σε αναστολή καθώς είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, προσέφυγαν στα Διοικητικά δικαστήρια ζητώντας μισθούς και ασφάλιστρα.
Αφορά συγκεκριμένη περίοδο της αναστολής τους από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2022, καθώς γι’ αυτό το διάστημα το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγαν όλοι οι υγειονομικοί που ήταν σε αναστολή, κρίθηκε ότι η παράταση της αναστολής τους ήταν αντισυνταγματική. Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ διεκδικούν μισθούς και ασφάλιστρα από αυτή την περίοδο.
Σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί η πρώτη μαζική αγωγή όμως αναβλήθηκε καθώς το ζήτησε η πλευρά του ΕΚΑΒ που δεν είχε καταθέσει φάκελο, ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν συζητήσεις άλλων αγωγών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συγκεντρώθηκαν έξω από τα Διοικητικά δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα τους υποστηρίζοντας παράλληλα πως το ΕΚΑΒ έπρεπε ήδη να τους έχει δώσει τα χρήματα.




