Σρι Λάνκα: Χάος επικρατεί στο νησί, ο λαός ξεσηκώθηκε λόγω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που έχει βίωσε

Συγκρούσεις άνευ προηγουμένου στη Σρι Λάνκα, με χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να εισβάλουν στο πρωθυπουργικό συγκρότημα και να πέφτουν πυροβολισμοί.
Ο πληθυσμός διαδηλώνει εδώ και εβδομάδες κατηγορώντας τον πρόεδρο Ρατζαπάκσα και τον πρωθυπουργό αδελφό του ότι βύθισαν τη χώρα στην κρίση και απαιτεί την παραίτησή τους. Το νησί αντιμετωπίζει μήνες τώρα τη χειρότερη οικονομική κρίση από την ανεξαρτησία του
Ο πρωθυπουργός, Μαχίντα Ρατζαπάκσα ήδη έχει υποβάλει την παραίτησή του.
Η αστυνομία προσπαθεί να απωθήσει με δακρυγόνα τους διαδηλωτές που νωρίτερα δέχτηκαν επίθεση από τους υποστηρικτές του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Μαχίντα Ρατζαπάκσα.
Στις συγκρούσεις αυτές σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 189 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ουιρακετίγια, όπου ένα μέλος του κυβερνώντος κόμματος άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών.

Εδώ και μήνες, το νησί αυτό των 22 εκατομμυρίων κατοίκων αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.
Αυτή η χωρίς προηγούμενο κρίση, που αποδίδεται στην πανδημία της Covid-19, η οποία στέρησε από τη χώρα τα έσοδα του τουριστικού τομέα, επιδεινώθηκε από μια σειρά κακών πολιτικών αποφάσεων, σύμφωνα με οικονομολόγους.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη δυτική Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΓλυκά Νερά: Συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο