Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα και τα χρησιμοποιούσε στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά παράνομων μεταναστών

Σπείρα που έκλεβε οχήματα μεγάλου κυβισμού από περιοχές της Αττικής τα παραποιούσε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσε στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για Σύρους άντρες ηλικίας 31, 31, 32, 28 και 20 ετών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το 2019-2020, λειτουργώντας κατ’ επάγγελμα, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαιρούσαν οχήματα μεγάλου κυβισμού από περιοχές της Αττικής, με σκοπό την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η μεταφορά των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου παραποιούσαν ειδικά χαρακτηριστικά τους (πχ αυτοσχέδια βαμμένα τζάμια με μαύρο σπρέι) και τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές και να αποφύγουν πιθανό εντοπισμό τους. Στη συνέχεια, τα στάθμευαν σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να βρίσκονται σε… επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν όλα τα κλεμμένα οχήματα και συγκεκριμένα τέσσερα πολυτελή επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Προηγούμενο άρθροAνακοινώνονται από τους παρόχους οι τιμές για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΣοκ στην Κατερίνη: Βιασμός 11χρονου παιδιού από 30χρονο Ιρακινό