Σπάνε τα ρεκόρ οι τιμές των καυσίμων – Έρχονται και νέες αυξήσεις

Πονοκέφαλο για τους καταναλωτές οι τιμές των καυσίμων με την τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 ευρώ, ενώ στην Κάλυμνο έφτασε μέχρι και 2,50 ευρώ.

Πανελλαδικά η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι στα 2,168 ευρώ ανά λίτρο, ενώ για το πετρέλαιο κίνησης η τιμή διαμορφώνεται στα 1,909 ευρώ ανά λίτρο.

Μάλιστα όχι μόνο δεν προβλέπεται να υπάρξει κάποια αποκλιμάκωση αλλά αντίθετα σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), από σήμερα αναμένονται και νέες σημαντικές αυξήσεις στην χονδρική τιμή διυλιστηρίου για τις νέες παραγγελίες στις βενζίνες και στο υγραέριο κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση την πλατφόρμα globalpetrolprices.com, στις αρχές Μαΐου η Ελλάδα είχε την 8η πιο ακριβή βενζίνη στον πλανήτη και η τρίτη πιο ακριβή στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας στις 2 Μαΐου 2022, είχε διαμορφωθεί σε 2,107 ευρώ ανά λίτρο και ήταν λίγο χαμηλότερη από εκείνη που είχε στη Δανία (2,186 ευρώ/λίτρο) και την Φινλανδία (2,174 ευρώ/λίτρο). Επίσης ήταν ακριβότερη από την Ολλανδία,όπου η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ήταν στα 2,095 ευρώ/λίτρο.

Προηγούμενο άρθροΝέες εικόνες βανδαλισμού στην Αγία Σοφία – Έκαναν παπουτσοθήκη ιστορική δεξαμενή νερού
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη δυτική Θεσσαλονίκη