Αεροπορικές επιδρομές, οδομαχίες και εκρήξεις συνέχιζαν να συγκλονίζουν χθες Σάββατο το Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, όπου οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι δυο αντίπαλοι στρατηγοί, δεν έχουν ακόμη γίνει πραγματικότητα.

Το κείμενο, που διαπραγματεύθηκαν οι δυο πλευρές με σαουδαραβική και αμερικανική μεσολάβηση, προβλέπει να δημιουργηθούν «ασφαλείς διελεύσεις» που θα επιτρέπουν οι άμαχοι να φύγουν από τις περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις καθώς και να διανέμεται ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι συνομιλίες αναμένεται να ξαναρχίσουν στην Τζέντα, είπε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο σαουδάραβας αξιωματούχος. Χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» τη «δήλωση» αυτή, αναγνωρίζοντας όμως ότι η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε «προκαταρκτικό στάδιο».

Τις τέσσερις εβδομάδες του πολέμου εκατομμύρια Σουδανοί, κυρίως στην πρωτεύουσα, είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, εν μέσω παραλυτικής ζέστης, χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα, αντιμέτωποι με ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων και χρημάτων.

Προηγούμενο άρθροΔιακαναλική συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι διαχωριστικές γραμμές από τον κ. Ανδρουλάκη, τραβήχτηκαν από την πρώτη στιγμή»
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Kάθε σοβαρό κράτος προστατεύει τους Έλληνες ακόμη κι αν χρειαστεί να εμπλακείς σε μια παρέμβαση».