Σωτήρης Βασιλείου: “Είναι μια δυστοπική κατάσταση αυτό που ζούμε. Οι κυβερνώντες αποθρασύνονται, βιάζουν τη δικαιοσύνη κάθε μέρα… η δικαιοσύνη είναι σε λήθαργο” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM 

Στον Focus FM 103.6 και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, μίλησε σήμερα για πρώτη φορά ο διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας,  Σωτήρης Βασιλείου.

Ο κος Βασιλείου επικοινώνησε απο την Κύπρο όπου ζει και εργάζεται, καθώς όπως λέει, τον έχουν εξοστρακίσει από την ίδια του τη χώρα.

“Έχουμε φύγει από τη χώρα, μας έχουν εξοστρακίσει. Αλλά θα επανέλθουμε. Όχι απλά για να διεκδικήσουμε τη θέση εργασίας μας, αλλά για να προσπαθήσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Περιμένω όταν αρχίσει να λειτουργεί η δικαιοσύνη, να επανέλθουμε”, σημείωσε.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί για περισσότερο από ένα χρόνο στερουνται το μισθό και τα εργασιακά τους δικαιώματα ο κος Βασιλείου έκανε λόγο για “ολοκληρωτικό καθεστώς”.

“Δεν υπάρχει πλέον κανένας ιατρικός λογος, για να μένουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εκτός ΕΣΥ. Έχουν αρθεί όλα τα μέτρα διεθνώς. Εδώ έχουμε ένα κατάλοιπο να κυνηγάμε τους υγειονομικους και άλλες επαγγελματικές ομάδες. Μάλλον έχουν απομείνει rapid tests κάποιων ημετέρων της κυβέρνησης που θα πρέπει να πωληθούν”, ανέφερε.

“Είδαν πολλά τα μάτια μου στο νοσοκομείο. Όταν ψάξουμε τις αιτίες αύξησης της θνησιμότητας από άλλες αιτίες -εκτός κορονοϊού- σίγουρα θα συναντήσουμε μεγάλες δυσκολίες”, υπογράμμισε.

“Το ΕΣΥ καταρρέει. Το νοσοκομείο όπου εργαζόμουν, τείνει να γινει κέντρο υγείας. Έκλεισαν την εντατική. Υπάρχει μονάχα ένας γιατρός που καλύπτει όλη τη μονάδα τεχνητού νεφρού. Υπάρχει σχέδιο κατάρρευσης του ΕΣΥ για να προωθηθούν οι ασθενεις σε ιδιωτικά κέντρα”.

“Είναι μια δυστοπική κατάσταση αυτό που ζούμε. Ο κυβερνώντες αποθρασύνονται, βιάζουν τη δικαιοσύνη κάθε μέρα και η δικαιοσύνη είναι σε λήθαργο”, είπε ο ίδιος.

Αναφορικά με το ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορουν να κανουν το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο, καθως οι μελέτες που το αφορούν έχουν γίνει μόνο σε εμβολιασμένους, ο κος Βασιλείου ανέφερε: “Από την αρχή της πανδημίας, είναι κάτι τηλεοπτικοί αστέρες επιστημονίζοντες οι οποίοι βγαίνουν και προκαλούν, όχι μονο την ιατρική, αλλά και την κοινή λογική”.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Βαθιώτης: “Ο κόσμος θα ξυπνήσει με τη στέρηση της τροφής. Προς το παρόν, ο πρωθυπουργός τους δίνει ψίχουλα. Όταν σε λίγο δεν θα έχουν να φάνε πάρα πολλοί, τότε ίσως έρθει η αφύπνιση” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΚαλός καιρός αύριο με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες