Σωτήρης Βασιλείου: «Η Κορωνοχούντα Μητσοτάκη – Πλεύρη με έδιωξε από την Ελλάδα μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στην ιατρική επιστήμη»

Την πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού σχολίασε ο γιατρός Σωτήρης Βασιλείου στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη, καυτηριάζοντας ιδιαίτερα τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ως “κύριο εκφραστή της χούντας Μητσοτάκη”.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Πλεύρη περί “προστασίας γιατρών από ανυπόστατες μηνύσεις για αντιμετώπιση περιστατικών κόβιντ και βία εις βάρος τους” ο κ. Βασιλείου ανέφερε:

«Νομίζω ότι η χούντα Μητσοτάκη με μπροστάρη τον Πλεύρη, αφού έχει διαλύσει το ΕΣΥ, αφού δεν έφερε θεραπείες για την πανδημία του κορωνοϊού, αφού έχει κυνηγήσει τους υγειονομικούς που τόλμησαν να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη, τώρα νομίζει ότι απευθύνεται σε χρυσόψαρα και όχι σε νοήμονες πολίτες, λέγοντας ότι αίρονται τα μέτρα τη στιγμή που άλλες χώρες εδώ και ένα χρόνο έχουν σταματήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας». Κατόπιν πρόσθεσε:

«Στο απόγειο της πανδημίας και όταν είχαμε αρκετούς θανάτους, είχαμε ρατσιστικές συμπεριφορές έναντι ανθρώπων μέσα στο ΕΣΥ από υγειονομικούς. Απλά πρέπει οι άνθρωποι να βρουν το θάρρος και να πάνε να δηλώσουν αυτές τις συμπεριφορές(…)Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, περιμένετε κάτι διαφορετικό από τον Υπουργό Υγείας. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει υποταχθεί στις ορέξεις της εκτελεστικής εξουσίας. Πλέον είναι χυδαία η συμπεριφορά των δικαστών»

Ο κ. Βασιλείου συνέχισε την επίρριψη ευθυνών στην κυβέρνηση όσον αφορά την πανδημία ως εξής:

«Ο Υπουργός “Θανάτου” πλέον, αποδεδειγμένα, με στοιχεία, έχει φέρει πια τη χώρα τέταρτη παγκοσμίως σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού! Στον καιρό της πανδημίας μέσα στα νοσοκομεία γινόταν ένα μακελειό. Και η σπουδή της Κυβέρνησης ήταν να αμολάει στα κανάλια…. Τηλε-επιστήμονες για να πουλήσουν εμβόλια, κόβιντ τεστ και μάσκες. Το πιο πιθανό είναι ότι παρατάθηκε η περίοδος ισχύος των μέτρων για να συνεχίσουν να πουλάνε τα προϊόντα»

Για την παραδοχή του Γερμανού Υπουργού Υγείας ότι το εμβόλιο πράγματι έχει παρενέργειες ο κ. Βασιλείου τόνισε:

«Απ’ ότι φαίνεται από διάφορους αναλυτές, τα τρία δισεκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί, υπολογίζεται ότι 400.000 αναπηρίες έχουν καταγραφεί(…) Έχουν νομοθετήσει προληπτικά, τα ξέρανε για τις παρενέργειες και για να αποφύγουν τις αποζημιώσεις(…) Δεν έχουμε επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ αυξάνονται τα ποσοστά της υπερβάλλουσας θνησιμότητας. Η ιστορία αυτή εξελίσσεται σε ανθρωπιστική καταστροφή. Οι αιφνίδιοι θάνατοι αυξάνονται σε ποσοστό κοντά στο 40% και αφορούν στην πλειοψηφία τους σε νέους ανθρώπους»

Για την αντιμετώπιση των ανεμβολίαστων υγειονομικών (μεταξύ τους και ο κ. Βασιλείου) και την επιστροφή τους στους χώρους εργασίας, μετά την πολύμηνη αναστολή, ο προσκεκλημένος είπε:

«Εγώ δεν έχω επιστρέψει ακόμα. Εμείς που δουλεύουμε σε μονάδες, δε μας επιτρέπεται μέχρι σήμερα η συμμετοχή μας σε έργο της μονάδας. Εγώ είμαι ακόμη σε άλλο κράτος κι εργάζομαι. Δε μπορώ να επιστρέψω στη μονάδα μου γιατί θεωρούμαι επικίνδυνος για ανοσοκατασταλμένους ασθενείς. Αν γυρίσω, θα τοποθετηθώ σε άλλο τμήμα(…) Το σκεπτικό είναι ότι εμείς οι ανεμβολίαστοι δε πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τους “ευαίσθητους” ασθενείς(…) Οι ιατρικώς αγράμματοι πολιτικοί μας πήραν την ιατρική από τα χέρια και την έχουν κάνει εργαλείο παραπληροφόρησης και εκφοβισμού του κόσμου»

Τέλος, ο κ. Βασιλείου έκανε, κλείνοντας, πολιτικό σχόλιο για τη χώρα μας:

«Τα κόμματα, από την Αντιπολίτευση και μετά, έχουν μαζέψει στελέχη, τα οποία είναι κυρίως ανεπάγγελτοι, ανίκανοι και με κύριο κριτήριο επιλογής η υποταγή στον εκάστοτε πολιτικό αρχηγό και μάχονται αποκλειστικά για το κομματικό συμφέρον. Το δυστύχημα είναι ότι αυτά όλα τα ανίκανα στελέχη, όταν γίνεται Κυβέρνηση το κόμμα, δεσμεύουν καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Ένα τέτοιο υποκείμενο είναι και ο Υπουργός Υγείας. Το κομματικό απόβλητο του ΛΑΟΣ το “ ξέρασε” αυτό το φασιστικό κομματίδιο στη Νέα Δημοκρατία και κατάφερε να γίνει Υπουργός και να καταδυναστεύσει ένα ολόκληρο λαό, να ισοπεδώσει τη λογική μας, να μας πάρει την επιστήμη και όποιος πει διαφορετική άποψη να τον εξοστρακίσει από τη χώρα» και συνέχισε:

«Από εδώ και πέρα, προσπαθούμε και παλεύουμε ώστε ο κόσμος να σκεφτεί ότι η ψήφος στις επερχόμενες εκλογές θα καθορίσει την ίδια του τη ζωή»

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Κι εδώ:

Προηγούμενο άρθροΣεισμός στην Ανδραβίδα!
Επόμενο άρθροΕλεύθεροι αφέθηκαν οι 15 συλληφθέντες για την κατάληψη «Mundo Nuevo»