Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό τις τελευταίες 15 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού. Ο απολογισμός των θανάτων στη θάλασσα γίνεται ακόμα πιο τραγικός αν αναλογιστούμε πως βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και τις περισσότερες ημέρες του Ιουνίου ο κόσμος δεν πήγαινε για κολύμπι στη θάλασσα λόγω του βροχερού καιρού.

Η πλειοψηφία των λουόμενων που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας τις δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν άνω των 70 ετών, ενώ υπήρξαν και 5 που ήταν μεταξύ 50-60 ετών.

Ο νεότερος σε ηλικία ήταν ένας 22χρονος στην Καβάλα την 1η Ιουλίου ενώ χθες το μεσημέρι ένας Ιταλός τουρίστας μόλις 47 ετών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από άλλους κολυμβητές στην ακτή στο Κόκκινη Χάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο πνιγμός του Ιταλού τουρίστα αποτελεί τον 5ο μέσα σε 2 εικοσιτετράωρα στη χώρα μας, καθώς το Σάββατο 8 Ιουλίου, σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές 4 άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τη θάλασσα την ώρα που κολυμπούσαν.

 

Προηγούμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τρεις περιφέρειες σήμερα – 50 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο
Επόμενο άρθροΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Περού από την έξαρση κρουσμάτων Guillain-Barré – Προκαλεί οξεία νευροπάθεια και παράλυση