Σοκ στην Ινδία: Τρεις αδερφές βρέθηκαν νεκρές σε πηγάδι με τα παιδιά τους. Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η ενδοοικογενειακή βία λόγω της προίκας

Μάταια αναζητούσε ένας πατέρας τις τρεις κόρες του και τα δύο εγγόνια του που είχαν εξαφανιστεί εδώ και ημέρες από το σπίτι όπου έμεναν με τα πεθερικά τους στο Ντούντου, ένα χωριό στο κρατίδιο Ραζαστάν της Ινδίας. Τα πτώματά τους εντοπίστηκαν σε ένα παλιό πηγάδι λίγες μέρες αργότερα.

Τα τρία κορίτσια 20,22 και 27 χρονών οι δύο από τις οποίες ήταν έγκυες είχαν παντρευτεί τρεις αδελφούς και ζούσαν στο Ντούντου στο σπίτι των πεθερικών τους.
Συχνή ήταν η κακοποίηση των κοριτσιών από τους συζύγους και τα πεθερικά τους ,μάλιστα τον Απρίλιο μία απ αυτές πήγε στο τοπικό νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αδερφές ξαναγύριζαν στο πατρικό σπίτι μετά από βάναυση μεταχείριση από συζύγους και πεθερικά. Πάντα όμως επέστρεφαν αφού το διαζύγιο θεωρείται ατίμωση.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει τον θάνατό τους σαν αυτοκτονία, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας της Ζαϊπούρ. Όμως ο Μίνα κατηγορεί τους γαμπρούς του για την κακοποίηση και τις ασταμάτητες παρενοχλήσεις στις οποίες υπέβαλαν τις κόρες του επί χρόνια.
Η μικρότερη, πριν τον θάνατό τους, είχε γράψει στο Whatsapp: «η οικογένεια των πεθερικών μας ευθύνεται για τον θάνατό μας (…) δεν θέλαμε να πεθάνουμε, αλλά ο θάνατος είναι προτιμότερος από την απάνθρωπη συμπεριφορά».
Σύμφωνα με τον πατέρα των κοριτσιών όλα έγιναν λόγω της προίκας τους αφού τα πεθερικά τη θεωρούσαν λίγη.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η παροχή προίκας έχει απαγορευθεί με νόμο στην Ινδία εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, αλλά η πρακτική παραμένει ευρέως διαδεδομένη.
Οι σύζυγοι των νεκρών κοριτσιών, η πεθερά και η κουνιάδα τους συνελήφθησαν με την κατηγορία της παρενόχλησης.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει καθημερινά ιστορίες ενδοοικογενειακής βίας και καυγάδων μεταξύ συγγενών για την προίκα με άσχημη κατάληξη.

Πέρυσι ένας Ινδός από το κρατίδιο Κεράλα είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τον φόνο, από δάγκωμα κόμπρας, της συζύγου του προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο των περιουσιακών της στοιχείων.

Τον Μάιο δικαστήριο στην Κεράλα καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη έναν άνδρα επειδή ώθησε τη σύζυγό του στην αυτοκτονία λόγω των παρενοχλήσεων για την προίκα της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής υπηρεσίας εγκλημάτων, σχεδόν 7.000 παντρεμένες γυναίκες φονεύθηκαν και 1.700 άλλες αυτοκτόνησαν το 2020 για θέματα που αφορούσαν την προίκα.

Εθνική έρευνα για την υγεία των οικογενειών αποκάλυψε ότι περίπου το 30% των παντρεμένων γυναικών στην Ινδία είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σωματικής ή σεξουαλικής.

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των γυναικών εκτιμούν ωστόσο ότι αυτοί οι αριθμοί δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου.

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΒΑΡΥΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επόμενο άρθρο«Στο κόκκινο η ανεργία στη Θεσσαλονίκη, έρχονται λουκέτα – Σύντομα σε αναζήτηση εργασίας και οι εργοδότες» // Χ. Κυπριανίδης στον Focus FM