Σοκ στην Αμαλιάδα: 93χρονος ζει μαζί με την 50χρονη κόρη του σε αυτοκίνητο.

Ένα οικογενειακό δράμα εκτυλίσσεται στην Αμαλιάδα, όπου ένας 93χρονος και η 50χρονη κόρη του είναι άστεγοι, ζουν εδώ και οκτώ μήνες σε ένα παλιό Fiat. Η 50χρονη που είναι άνεργη αρκετά χρόνια, ψάχνει μια δουλειά για να βρει ένα κεραμίδι να βάλουν πάνω από το κεφάλι τους αυτή κι ο υπερήλικας πατέρας της και να ζήσουν αξιοπρεπώς. Η Στέλλα Παναγιωτοπούλου και ο πατέρας της ο κ. Παναγιώτης, έμειναν μόνο με τα λιγοστά υπάρχοντά τους, που τα στρίμωξαν στο φιατάκι κι από τον περασμένο χειμώνα ζουν εκεί. Όπως αναφέρει το patrisnews που αναδεικνύει το θέμα, πέρασαν ένα καλοκαίρι με ζέστη, καύσωνα, «μαθαίνοντας» μέσα στην ημέρα ότι για να μην «καούν» θα πρέπει να αλλάζουν θέσεις παρκαρίσματος γύρω από την παλιά τους γειτονιά στην οδό Σισίνη.
«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ζούσαμε κάτι τέτοιο. Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εγώ χωρίς δουλειά επί χρόνια και χωρίς σπίτι, αλλά δεν γίνεται κάτι. Στη Μητρόπολη που απευθυνθήκαμε, μας είπαν να πάμε στο χώρο που λειτουργεί στα Σπάτα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε. Θα ήθελα να δουλέψω, να βρούμε ένα σπίτι και όχι να είμαστε κάπου χωρίς να κάνω κάτι. Δεν είναι λύση να πάμε σε ένα ίδρυμα. Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στον Συνήγορο του Πολίτη και σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Να μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι στην Αμαλιάδα, να ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι ασφαλής, ώστε να μπορώ να βρω δουλειά και έξω από την πόλη. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο τα χρέη, ένα αυτοκίνητο που έχει γίνει σπίτι και τα υπάρχοντά μας στο αυτοκίνητο και σε μια αποθήκη», εξομολογείται η κυρία Παναγιωτοπούλου.

Προηγούμενο άρθροΟικονόμου: “Ο πρωθυπουργός ανέδειξε στη Νέα Υόρκη το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή”
Επόμενο άρθροΥπόθεση Siemens: Aθώοι οι κατηγορούμενοι λόγω παραγραφής