Σοκ προκαλούν οι προβλέψεις για τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, καθώς πλέον συζητείται ανοιχτά μέχρι και για επιβολή Δελτίου καυσίμων

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία των καυσίμων στη χώρα μας αφού ούτε λίγο ούτε πολύ η βενζίνη αναμένεται ν αγγίξει τα 2,5 ευρώ το λίτρο-τιμή ρεκόρ- μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα σημαίνει το διπλασιασμό της τιμής που είχε η βενζίνη πριν λίγους μήνες.
Το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, προχώρησε στην εκτίμηση ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Όπως είπε, τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύοντας» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο.
Σε τηλεοπτικά δελτία μάλιστα μίλησαν ακόμη και για επιβολή Δελτίου καυσίμων, κάτι που θα επέστρεφε την Ελλάδα σε άλλες εποχές.
«Την δεκαετία του ’70 μιλούσανε για δελτίο στα καύσιμα και έχουν μπει πολλές φορές σε διάφορα προϊόντα περιορισμοί. Ίσως κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να το συζητάμε. Δεν αργεί», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
«Πάμε σχεδόν σε διπλασιασμό της τιμής της αμόλυβδης όπως τη γνωρίζαμε πριν από μερικούς μήνες. Πρακτικά μιλάμε για τιμές οι οποίες θα είναι στο 2,40 – 2,50 ευρώ το λίτρο. Αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που το μεταφορικό κόστος είναι κυρίως οδικές μεταφορές».
Την ίδια ώρα στην Κύπρο η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική και μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλεί η διαφορά Ελλάδας-Κύπρου όπου η μέση τιμή είναι 1,442 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΕπιτροπή ειδικών: Την επόμενη εβδομάδα νέα συζήτηση για ένα self test στα σχολεία
Επόμενο άρθροΜε απόφαση της δημοτικής αρχής κλειστές λόγω παγετού αύριο Πέμπτη οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του δήμου Κατερίνης