Την ώρα που η χώρα θρηνεί 57 νεκρούς στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει επιδοθεί σε συνεχή φάουλ. στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την κυβέρνηση προκαλώντας με τις δηλώσεις του την κοινή γνώμη.

Από την στήριξη του στους δημοσιογράφους Πορτοσάλτε και Χιώτη, μέχρι και το χτεσινό του λεκτικό του ατόπημα που προκαλεί.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να υπερασπιστεί τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή μετά την παραίτησή του, για δηλώσεις που προηγήθηκαν του δυστυχήματος περί ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, σε μία ωμή παραδοχή ως προς τον την ευθύνη των αρμόδιων Υπουργών, όχι μόνο να μεριμνούν για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και να τους προειδοποιούν σε περίπτωση που αυτή κρίνεται ανεπαρκής.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε αρχικά πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής “πήρε την πολιτική ευθύνη και καλά έκανε”, ωστόσο αναρωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;” για να προσθέσει πως “εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;”

Για να ακολουθήσει το αποκορύφωμα του κυνισμού: “Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα”.
Και επέμεινε σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του απερχόμενου υπουργού: “Είναι πιθανόν ο Υπουργός να σκέφτηκε ότι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα”.

Προηγούμενο άρθροΑθήνα: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση στο κέντρο
Επόμενο άρθροΤΩΡΑ: Συγκινητική η συμμετοχή ακόμη και μικρών παιδιών στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης