ΣΟΚ-K.Μητσοτάκης:150 ευρώ δώρο στους εμβολιασμένους νέους

Το γενικό πλαίσιο των προνομίων για τους πλήρως εμβολιασμένους έθεσε σήμερα ο πρωθυπουργός, δίνοντας το έναυσμα για μια κοινωνία δύο ταχυτήτων.

Οι ηλικίες 18-25 ετών, οι οποίες αποδεδειγμένα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας και κατά συνέπεια δεν θα πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν, αν το πράξουν θα έχουν ως αντάλλαγμα μία προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ.

Η«freedom pass» η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ με την πρώτη δόση του εμβολίου θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, είσοδο σε θεάματα.

Όσα είπε ο πρωθυπουργός:

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορωνοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορωνοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 – 25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass». Θα αφορά τους γεννηθέντες από το 1996 έως το 2003 που έχουν κάνει το εμβόλιο εντός του 2021 αλλά και όσους θα το κάνουν από εδώ και στο εξής.

Αυτή θα χρησιμοποιείται για την είσοδο σε κινηματογράφους, συναυλίες, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να πληρώσουν ταξίδια (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, σιδηροδρομικά) και έξοδα ξενοδοχείων, τουριστικών πακέτων, κάμπινγκ.

Δείτε τι είπε ο πρωθυπουργός:

Προηγούμενο άρθροe-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ: Οι πληρωμές αυτήν την εβδομάδα
Επόμενο άρθροΚ. Βελόπουλος: Είναι αδιανόητο ο Έλληνας πρωθυπουργός να βάζει «κόμιστρο» στη ζωή των νέων