Σκλήρη κριτική στον Ιερώνυμο για εκτρώσεις και αποτέφρωση από τον Νεκτάριο Δαπέργολα

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπίσκου Ιερώνυμου σχετικά με “φλέγοντα” ζητήματα, όπως οι εκτρώσεις και οι καύσεις νεκρών, σχολίασε στον “αέρα” του FOCUS FM 103.6 και στην εκπομπή Focus 8-11 με τον Στέφανο Δαμιανίδη ο δημοσιογράφος Νεκτάριος Δαπέργολας.

«Η τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ήταν ένα εντελώς ανούσιο και άχρωμο πράγμα. Απέδειξε για ακόμη μια φορά την ανυπαρξία αυτού του ανθρώπου. Φυσικά, ευθύνη είχε κι αυτός που κάνει τις ερωτήσεις. Τον ρώτησαν για την οικονομία, τα funds, τα κόμματα και για τα μείζονα πνευματικά θέματα, τίποτα», ανέφερε αρχικά ο κ. Δαπέργολας και πρόσθεσε:

«Ακούσαμε πολλά για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, που επίσης δεν είναι πνευματικό θέμα. Είναι ντροπή το ότι έχει κυριαρχήσει στο μυαλό των πιο πολλών ότι η Εκκλησία δεν είμαι μια κιβωτός ψυχών, αλλά μια μεγάλη ΜΚΟ κοινωνικής δράσης. Δυστυχώς, οι αρχιερείς μας είναι υπεύθυνοι για την στρεβλή αυτή αντίληψη(…) Τι να τη κάνεις μια Εκκλησία με τέτοιο κοινωνικό έργο αν είναι “βουτηγμένη” στην πλάνη, την κακοδοξία, την μεταπατερικότα, όπως είναι δυστυχώς η διοικούσα Εκκλησία;»

Πιο συγκεκριμένα, ο προσκεκλημένος συμπλήρωσε:

«Έχεις απέναντί σου τον άνθρωπο που έχει υπογράψει την ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου, αυτόν που έχει αποδομήσει το εκκλησιαστικό πολίτευμα, δηλαδή το συνοδικό σύστημα και διοικεί μαζί με μια κλίκα, αυτόν που ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με το αντίχριστο πολιτικό καθεστώς, αυτόν που έκλεισε για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία τις εκκλησίες και με άθλια στάση από εδώ το εμβόλιο και από εκεί ο τάφος. Σας θυμίζω επίσης πως είχε προμοτάρει την ατζέντα του λαθρεποικισμού και της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όλα αυτά και δε τον ρωτάς τίποτα επ’ αυτών»

«Αυτή η συνέντευξη (σ.σ η δεύτερη κατά σειρά, δόθηκε στην ΕΡΤ) ήταν ανάλογης ποιότητας με εκείνη που παραχώρησε στα “ΝΕΑ” πριν καμιά δεκαριά μέρες. Εκεί τουλάχιστον ρωτήθηκε και για 2-3 πνευματικά θέματα και φυσικά εκτέθηκε και για το θέμα των εκτρώσεων και για την καύση των νεκρών, διότι αυτά που είπε ήταν απαράδεκτα»

«Για την καύση νεκρών είπε ότι είναι ένα θέμα το οποίο στο μέλλον μπορούμε να το επανεξετάσουμε στο μέλλον ως Εκκλησία, είναι θέμα της Ιεράς Συνόδου. Και ότι δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί στο μέλλον. Όσον αφορά τις εκτρώσεις, είπε ότι υπό προϋποθέσεις, μπορεί να επιτραπεί η διακοπή της κύησης. Ξέρετε, όλα αυτά είναι αντιεκκλησιαστικές θέσεις, απλώς προλυαίνει το έδαφος»

Τέλος, για το βασικό πρόβλημα, στο οποίο και στηρίζονται οι προαναφερθείσες δηλώσεις Ιερόνυμου, ο κ. Δαπέργολας είπε:

«Η μεταπατρικότητα είναι το οξυγόνο του Οικουμενισμού. Λένε ότι “επειδή άλλαξε ο κόσμος, χρειάζεται αναπροσαρμογή της διδασκαλίας των Ιερών Πατέρων και άρα των Συνόδων”(…) Μιλάμε για ανάποδους ποιμένες που με ανάποδα κηρύγματα προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους ανάποδη αλήθεια. Αυτό ζούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με αποκορύρφωμα την δήθεν πανδημία»

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης φταίνε τα τρία κόμματα που υποκριτικά σήμερα κάνουν πως θλίβονται»
Επόμενο άρθροΈκτακτη αιμοδοσία στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας για τους τραυματίες