Σκληρή γλώσσα του Συνταγματολόγου Β. Σπύρου για τον Επ. Αντιπρόεδρο του ΣτΕ που αποκάλεσε αντί διαφωτιστές όσους δεν εμβολιάζονται

“Στην Ελλάδα μπορεί ο καθένας να λέει και να γράφει ό,τι θέλει, να παριστάνει τον καθηγητή, τον ιστορικό και να ερμηνεύει όλες αυτές τις λέξεις κατά το δοκούν και κατά το γουστάρω” ανέφερε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο συνταγματολογος Βασίλης Σπύρου, σχολιάζοντας το άρθρο του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Πέτρου Παραρά στην Καθημερινή.

“Θέλω να πω στο συγκεκριμένο κύριο ότι κάποιος Πενταγιώτης Ιωάννης, εισαγγελέας εν ενεργεία, έχει πει ότι έχει παραβιαστεί 7.000 φορές το Σύνταγμα. Θα πρέπει επίσης να του γνωστοποιήσω ότι το Σύνταγμα πλέον έχει γίνει δυστυχώς μία κουρελού από τους ίδιους τους δικαστές και τους πολιτικούς, διότι δεν τους συμφέρει πλέον να το εφαρμόζουν”, σημείωσε.

“Ο συγκεκριμένος κύριος βάλει κατά της επίσημης θρησκείας και λέει ότι είμαστε θρησκόληπτοι και πρέπει να διαχωριστεί το κράτος με την εκκλησία και όλες τις άλλες φασολάδες που λέει. Η επίσημη θρησκεία της Ελλάδος είναι ο Τριαδικός Θεός του Χριστιανισμού. Λέει ότι δείχνουμε αντιδημοκρατική συμπεριφορά όταν μάλλον δε γνωριζει οτι δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά είναι αυτή που κάνουν οι πολιτικοί και οι δικαστικοί, οι οποίοι χωρίς να έχουν την παραμικρή ντροπή και τον παραμικρό ενδοιασμό, καταστρατηγούν και καταπατούν καθημερινώς το Σύνταγμα και οχι μονο, αλλά και τα ήθη και έθιμα της Ελλάδος. Λένε ότι ακόμα και η Σημαία και ο Εθνικός Ύμνος είναι εθνικιστικά σύμβολα και πρέπει να καταργηθούν. Το να βγαίνουν κάποιοι κύριοι που λέει οτι είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου ή του ΣτΕ, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον άνανδρο. Οι πάντες κρίνονται”, ανέφερε ο ίδιος.

“Το να μη δέχεσαι να βάλεις ένα δηλητήριο στο σώμα σου, σημαίνει ότι είσαι αντιδιαφωτιστής; Εγώ θα τον πάω στην αρχαία Ελλάδα που ήταν η κοιτίδα του διαφωτισμού, όταν ο ίδιος ο Ιπποκρατης, ο Ασκληπιός και ο Γαληνός, έλεγαν οτι τα φάρμακα και τα εμβόλια πρέπει να παίρνονται προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά. Τι πάει να πει υποχρεωτικότητα εμβολίου; Δεν υπάρχει καμία υποχρεωτικότητα. Υπάρχει το άρθρο 7 που λέει ότι δεν μπορούμε με το ζόρι να υποχρεώσουμε κανέναν ούτε για εμβόλιο, ούτε για μάσκα”, υπογράμμισε ο κ. Σπύρου.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξή του:

Προηγούμενο άρθροΣύγκρουση ΙΧ με κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΑναστάσιος Λαυρέντζος: «Η Ελλάδα δεν κάνει ΑΟΖ με την Κύπρο γιατί, αν κάνει και την παραβιάσει η Τουρκία θα πρέπει να την υπερασπιστούμε»