Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο από τους τούρκους-17 παραβιάσεις σήμερα του Ελληνικού εναέριου χώρου από 26 τουρκικά μαχητικά και 7 εμπλοκές με ελληνικά F-16

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση συζητάει το ενδεχόμενο να συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν η Άγκυρα συνεχίζει ανενόχλητη τις προκλήσεις στήνοντας σκηνικό έντασης στο Αιγαίο.

Συνολικά 26 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη από τα οποία 6 ήταν οπλισμένα προχώρησαν σήμερα σε 12 παραβάσεις και 17 παραβιάσεις του Εθνικού μας εναέριου χώρου.

Παράλληλα σημειώθηκαν και 7 εμπλοκές με Ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν για αναχαιτίσεις.

Η νέα τουρκική προκλητικότητα, παράλληλα με τις αεροναυτικές ασκήσεις των τούρκων που γίνονται σε όλο το μήκος του Αιγαίου, ακολουθεί τις προκλήσεις που σημειώθηκαν προ ημερών. Στη μια περίπτωση με την παρενόχληση του ερευνητικού “Nautical Geo” που εργάζεται για λογαριασμό της χώρας μας αλλά και με την παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από τουρκικά αλιευτικά που συνοδεύονταν από οπλισμένες ακταιωρούς της τουρκικής ακτοφυλακής

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: « Όταν η Τουρκία «πολιορκεί» ακόμα και την Κρήτη, οποιαδήποτε σκέψη για συνάντηση κορυφής, είναι εθνική αυτοχειρία»
Επόμενο άρθροΚαιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές