Σκηνικό έντασης στην Ανατ. Μεσόγειο στήνει ξανά η Τουρκία.

 

Επιμένει να προκαλεί η τουρκική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των πάγιων επιδιώξεών της να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων

εκδίδοντας απανωτές Navtex και στέλνοντας πολεμικά αεροσκάφη σε υπερπτήσεις πάνω από νησιά για τα οποία απαιτεί την άμεση αποστρατιωτικοποίησή τους.

Ενδεικτικές των επιδιώξεων της Τουρκίας είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ο οποίος, αφού -διαστρέφοντας την πραγματικότητα, κατηγόρησε την χώρα μας ότι «εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας» πρόσθεσε αποκαλυπτικά ότι η Ελλάδα, «θα πρέπει να απαντήσει θετικά στην έκκλησή μας για άνευ όρων διάλογο».

Στο μεταξύ σκληρά οικονομικά μέτρα προανήγγειλε ο τούρκος πρόεδρος λίγες μέρες μετά την παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Στο πνεύμα της κρίσιμης περιόδου στην οποία ζούμε αν χρειαστεί ως κράτος και ως λαός θα κάνουμε θυσίες και θα αποφύγουμε να εφαρμόσουμε τις πικρές και δύσκολες συνταγές»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

 

Προηγούμενο άρθροΔώρο Χριστουγέννων: Τι πόσο θα καταβληθεί.
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.