Σκάνδαλο στον Δήμο Κατερίνης! Δάνειο 5.000.000€ για αλλαγή λαμπτήρων με υλικό πεπερασμένης τεχνολογίας και επικίνδυνο για το περιβάλλον

Στον Focus FΜ 103,6 και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, φιλοξενήθηκε το πρωί ο κος Θωμάς Αναστασιάδης, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κατερίνης, αναφέροντας πως η δημοτική αρχή αποφάσισε να χρεώσει τον Δήμο με δάνειο 5.000.000€ για να προμηθευτεί παλαιάς τεχνολογίας λαμπτήρες, που έχουν αποσυρθεί από την παραγωγή εδώ και χρόνια.

“Εδώ γίνεται το εξής παράδοξο, να συζητάμε γία την τεχνολογία της μαγνητικής επαγωγής. μία τεχνολογία που έχει αποσυρθεί από τη αγορά για περισσότερα από 15 χρόνια. Οι λάμπες LED ήρθαν ουσιαστικά να αντικαταστήσουν αυτούς τους λαμπτήρες. Ο Δήμος Κατερίνης, για ανεξήγητο λόγο, το αποφασισε αφού πήρε μελέτη που βασίζεται σε αυτή την τεχνολογία, η οποία δεν υπάρχει πουθενά σήμερα στην αγορά. Υπάρχει μόνο μία εταιρεία, η οποία έχει να δημοσιεύσει πολλά χρόνια κάποιον ισολογισμό και με τελευταια της δουλειά, το 2015. Εάν αποφασιζόταν να τοποθετηθούν λαμπτήρες LED, το δάνειο δε θα ξεπερνούσε το 1.800.000 ευρώ”, σημείωσε.

“Οι δημότες θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια, θα κληθούμε να αποπληρώσουμε ένα δάνειο 5.000.000 ευρώ, για παρωχημένους λαμπτήρες. Επιπλέον επειδή αυτοι οι λαμπτήρες περιέχουν υδράργυρο, σύμφωνα με την Ε.Ε, από το 2025 η κυκλοφορία τους θα απαγορευτεί γενικότερα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Προηγούμενο άρθροΕΛ.ΑΣ.: Αυτός είναι ο 35χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
Επόμενο άρθροΓιάννης Κουντούρης: «Όλοι στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να παραδέχονται ότι οι θάνατοι αφορούν κυρίως στους εμβολιασμένους»