Σκάνδαλο Κατάρ: Σήμερα κρίνεται αν θα αποφυλακιστεί ή όχι η Εύα Καιλή

Σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 10 ώρα Ελλάδας, η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου για να καταθέσει και στη συνέχεια θα κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένη για έναν ακόμη μήνα, ή αν θα βγει προσωρινά φορώντας «βραχιολάκι».
Η Εύα Καϊλή παραμένει κρατούμενη εδώ και περίπου ένα μήνα, ενώ εδώ και κάποιες εβδομάδες είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με βραχιολάκι αλλά η εκδίκαση είχε πάρει αναβολή, καθώς δεν είχε εμφανιστεί η ίδια στο δικαστήριο.
Η σημερινή κατάθεσή της θα γίνει υπό την σκιά των αποκαλύψεων του Παντσέρι, ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να μιλήσει για όλους και για όλα ώστε να έχει πιο ευνοϊκή μεταχείριση, κάτι που ίσως επηρεάσει και την ίδια.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Mega είπε ότι η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να το αποδείξει.
Ο δικηγόρος του Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, ανέφερε ότι «ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ».

Δεν αποκλείεται ο Παντσέρι να εμπλέξει και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ κανείς δεν ξέρει το πολιτικό θέμα που θα προκύψει εάν εμπλέξει και στελέχη της Κομισιόν, είτε της τωρινής είτε της προηγούμενης.
Ο Ιταλός φέρεται να «καίει» τους Ταραμπέλα και Κοτσολίνο, με τον πρώτο σύμφωνα με πηγές να έχει παραδεχτεί ότι του έδωσε 120.000 ευρώ για να στηρίξει τις θέσεις του Κατάρ. Όταν αυτός ρωτήθηκε για την πληροφορία από κανάλι, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως πρώτα θα καταθέσει στις Αρχές.
Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής (παραμένει στη θέση του, αλλά) τέθηκε εκτός Σοσιαλδημοκρατών λόγω των αποκαλύψεων του Παντσέρι, αλλά θα συγκαταλέγεται στους «μη εγγεγραμμένους», που δεν ανήκουν σε καμία πολιτική ομάδα, για όσο διαρκεί η έρευνα. Ο Παντσέρι, «καίει» επίσης τον Αντρέα Κοτσολίνο, που αποσύρθηκε μόνος του.

Προηγούμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ// Νταβός: Δημοσιογράφοι «ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ» άγρια για τα εμβόλια τον Άλμπερτ Μπουρλά
Επόμενο άρθροΝ. Κεραμέως: Την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις