Σήμερα το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Στο Μαξίμου αναμένεται να παραδοθεί σήμερα το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Όπως έχει ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης η γνωμοδότηση της Επιτροπής θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν η κυβέρνηση πάρει τις τελικές αποφάσεις. Την ευθύνη για την επαφή με τα μέλη της Επιτροπής είχε αναλάβει ο Γιώργος Γεραπετρίτης και με δεδομένη την παρουσία του πρωθυπουργού σήμερα στα Ιωάννινα, θα είναι αυτός που θα παραλάβει την έκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες προωθείται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε 1η φάση σε υγειονομικούς και σε εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Ερωτηματικό παραμένει αν θα ακολουθήσουν αμέσως μετά και οι εκπαιδευτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» στην εισήγησή της η επιτροπή θέτει τρεις προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα: Πρώτον να υπάρχει δυνατότητα να κάνει οποιοσδήποτε όποιο εμβόλιο επιθυμεί, δεύτερον να λειτουργήσουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα ώστε ουδείς να χρειάζεται να απομακρυνθεί πολύ από την έδρα του και τρίτον, να οργανωθεί καμπάνια ενημέρωσης προς όλους και κυρίως προς εκείνους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, προβάλλοντας και στατιστικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν το όφελος από τον εμβολιασμό.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες 2021: Με μεγάλη καθυστέρηση τα θέματα σε πολλά εξεταστικά κέντρα
Επόμενο άρθροΦωτιά ΤΩΡΑ στην Αταλάντη – Επί τόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής