Σήμερα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση εμβολίου-«Όχι» λέει ο FDA

Σήμερα, Δευτέρα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, στα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της covid-19, από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους.

Πάντως η συμβουλευτική Επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ψήφισε την Παρασκευή κατά της έγκρισης της τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech εναντίον του κορονοϊού για τον γενικό πληθυσμό στις ηλικίες από 16 ετών και άνω, λέγοντας ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα.

Δεν υπάρχει επέκταση άδειας από τον ΕΟΦ επιμένει την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι λιγο εώς πολύ «παρουσιάζουν τη μη υποχρεωτικότητα ως… δώρο».

«Πρόσκληση για 3η δόση εμβολίου σε υγειονομικούς ΧΩΡΙΣ επέκταση άδειας από τον ΕΟΦ. Κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Παρουσιάζουν ως “δώρο” τη μη-υποχρεωτικότητα. Ιστορικά πρωτόγνωρες καταστάσεις κατάργησης ηθικής+πραγματικής νομιμοποίησης από ανεξέλεγκτους», αναφέρει χαρακτηριστικά

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Επιμένει το κύμα ζέστης – Πού αναμένονται βροχές
Επόμενο άρθροΤΡΑΙΝΟΣΕ: Από σήμερα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη