«Σήμα κινδύνου» από τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ: Απορώ με την αισιοδοξία Γεωργιάδη – Αν έχουμε βαρύ χειμώνα, με τα δεδομένα του πετρελαίου θέρμανσης, θα πεθάνει κόσμος. – Ηχητικό Focus FM

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Γιώργος Λεχουρίτης πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) αναφορικά με την πορεία των τιμών και την ακρίβεια.

«Απορώ την αισιοδοξία του υπουργού Ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά. «Η ακρίβεια δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην επιβίωση του Έλληνα καταναλωτή. Όταν το πετρέλαιο θέρμανσης έχει πάει στα ύψη, το φυσικό αέριο έχει φθάσει στο 110% αύξηση από πέρυσι, η ακρίβεια σε οτιδήποτε κυκλοφορεί στον ελλαδικό χώρο έχει αύξηση της τάξεως του 100% πώς είναι τόσο πολύ αισιόδοξος ο κ. Γεωργιάδης;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεχουρίτης.

«Όσο διαρκεί η κρίση, θα έπρεπε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης να μειωθεί τουλάχιστον στο 40-50%  και να μειωθεί και ο ΦΠΑ σε πολλές κατηγορίες προϊόντων», τόνισε.

Μίλησε για «φτωχοποίηση» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είναι ίσως η μοναδική φορά που όλες οι παραγωγικές τάξεις, δηλ. καταναλωτές, έμποροι, επιχειρηματίες, όλος ο εμπορικός κόσμος, τείνει στην κατεύθυνση ότι δεν πάει άλλο η ακρίβεια».

«Δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. (…) Αν έχουμε βαρύ χειμώνα, με τα δεδομένα του πετρελαίου θέρμανσης, θα πεθάνει κόσμος», σημείωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι το ΙΝΚΑ απέστειλε επιστολή προ εικοσαημέρου στους αρμόδιους, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης στην αγορά προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕύοσμος: Δύο κρούσματα covid19 σε εργαζόμενους σε βρεφικό & παιδικό σταθμό του δήμου
Επόμενο άρθροΦΩΤΟ – Έφερναν από τη Βουλγαρία και πωλούσαν λαθραία αλκοολούχα ποτά – Κολλούσαν στις φιάλες ετικέτες με ελληνικούς χαρακτήρες