Για θρησκευτικής φύσεως θέματα μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Γέροντας Σάββας Λαυριώτης.

«Το μόνο που κάνουν είναι να συγκαλύπτουν τις αιρέσεις τους και δεν κάνουν την κατήχηση που πρέπει, τις υγιείς φωνές που λένε την αλήθεια προσπαθούν να τις φιμώσουν», είπε για την κόντρα που “γεννήθηκε” με τον Μητροπολίτη της Ξάνθης και πρόσθεσε:

«Μοιράζει και αυτός Κοράνια στον κόσμο, είναι και υπέρμαχος του Παπισμού. Εμείς θα κάνουμε την ομιλία και τους καλούμε να έρθουν να συζητήσουμε μέσα από επιχειρήματα και διάλογο να δούμε ποιος έχει δίκιο»

«Κάποιοι οι οποίοι είναι Έλληνες με κάλεσαν εκεί, οι οποίοι έχουν έρθει και από τη Σοβιετική Ένωση, αλλά είναι πιο… Έλληνες από εμάς(…)Ας μιλήσουμε για τα θέματα της Πίστεως. Ας κάνουμε ανοιχτό διάλογο δημόσια και να δούμε ποιος έχει την αλήθεια και ποιος βρίσκεται στην αίρεση»

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι είναι αθεολόγητοι και δεν έχουν σχέση με την Πίστη μας. Εμείς δεν έχουμε θρησκεία, η θρησκεία είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και όπως έλεγε ο Μαρξ, η θρησκεία είναι όπιο του λαού. Η Ορθοδοξία μας, όμως, είναι η μοναδική κεκαλυμμένη αλήθεια του Τριαδικού μας Θεού, η οποία πίστη εκφράζεται μέσω των δογμάτων και των Ευαγγελίων, κάτι το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο και διαχρονικό», είπε ο Γέροντας αναφορικά με τις αιρέσεις και συμπλήρωσε:

«Η αίρεση είναι θανατηφόρος ασθένεια, εισχωρεί στο σώμα της Εκκλησίας μας για να μας βγάλει εκτός Εκκλησίας και εκτός Σωτηρίας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΣκληρές αλήθειες από τον λοιμωξιολόγο Ι. Καβαλιώτη για εμβόλια και παρενέργειες
Επόμενο άρθροΗ τυραννία των Ψηφιακών Νομισμάτων – Ελευθερίου Κωνσταντίνος