Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος: Ούτε εκκλησία, ούτε πολιτεία δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν στον άνθρωπο να κάνει υποχρεωτικά αυτό το εμβόλιο

Καταιγιστικός ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπι, κ. Μακάριος, μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος», είπε, «να δεχθούμε αυτό το εμβόλιο». «Η παρουσία αυτού του ιού είναι εξ’ ολοκλήρου μια απάτη από την αρχή, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα εναντίον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ούτε εκκλησία, ούτε πολιτεία δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν στον άνθρωπο να κάνει υποχρεωτικά αυτό το εμβόλιο», υπογράμμισε.

Για την απόφαση να κλείσουν οι εκκλησίες, αναρωτήθηκε «επιτρέπεται να κλείσουμε τους ναούς και οι πολιτικοί να συνεχίζουν τις πολιτικές τους συνάξεις; Γιατί έφταιξε η εκκλησία, γιατί έφταιξε ο Χριστός, γιατί να καταδικάσουμε την εκκλησία;».

Για τον ιερέα στα Ιωάννινα που κοινώνησε με πλαστικό κουτάλι, έκανε λόγο για «άρνηση της πίστεώς μας, προσβολή και βλασφημία».

Ακούστε όσα είπε εδώ:

Προηγούμενο άρθρο489 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροΓιώργος Καράλης: Το τέταρτο κύμα μπορεί να αφορά τους εμβολιασμένους