Σεργκέι Λαβρόφ: ««Η Δύση προσπαθεί να περιορίσει τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Κίνας».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του υποστήριξεη ότι: «Η Δύση «στρατιωτικοποιεί» τη νοτιοανατολική Ασία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Κίνας».

Ο Λαβρόφ θα είναι επικεφαλής της αποστολής της Ρωσίας στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στο Μπαλία φού το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πολύ απασχολημένος για να παρευρεθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την ολοκλήρωση της συνόδου της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Πνομ Πενχ, ο Λαβρόφ επέπληξε τις ΗΠΑ αναφορικά με τις ενέργειές τους στην περιοχή, την οποία η Ρωσία και η Δύση θεωρούν πιθανό στρατηγικό γεωπολιτικό πεδίο διαμάχης τις επόμενες δεκαετίες.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον χώρο αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι: «Η στρατηγική του Τζο Μπάιντεν στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού είναι μια απόπειρα να παρακαμφθούν «δομές συμπερίληψης» για τη περιφερειακή συνεργασία και ότι θα αφορά τη «στρατιωτικοποίηση της περιοχής με σαφή εστίαση στον περιορισμό της Κίνας και τον περιορισμό των ρωσικών συμφερόντων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».

 

Προηγούμενο άρθρο12 συλλήψεις από την αστυνομία το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΝίκος Αναστασιάδης: «Το διεθνές δίκαιο δεν ερμηνεύεται κατά τα μυαλά του κ. Ερντογάν»