Σερέτης Γρηγόρης : «Στην Θεσσαλονίκη έχουμε ένα χρυσό λιμάνι το οποίο μένει ανεκμετάλλευτο.» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Κόντρα στο Σύστημα» με τον Γρηγόρη Σερέτη όσον αφορά την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας μας.

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει τις προδιαγραφές να είναι το “χρυσό” λιμάνι της Ευρώπης» επισήμανε ο Γρηγόρης Σερέτης.

«Η Ελλάδα δυστυχώς υστερεί από τεχνοκράτες, υστερεί από εξέλιξη σε κλάδους οι οποίοι είναι ένας χρυσός πυλώνας για την κοινωνία αλλά και την παραγωγικότητα του κράτους… το 72% της πατρίδας καλύπτεται από νερό, τα λιμάνια μας θα έπρεπε να είναι ένα ευρωπαϊκό υπόδειγμα για όλη την ευρύτερη διεθνή κοινωνία για τον λόγο ότι είμαστε σε πολύ δυνατή γεωστρατηγική θέση, είμαστε η είσοδος της Ευρώπης από τα νότια ανατολικά…» σημείωσε καλεσμένος της εκπομπής που συνομίλησε με τον Γρηγόρη Σερέτη.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι «είμαστε 150 χρόνια πίσω και βάσει τεχνογνωσίας». «Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε εμπορικά βαπόρια» εξαιτίας του ότι «το λιμάνι μας έχει 12,2 υφαλογραμμή βύθισμα», όπως τόνισε.

«Ένα λιμάνι μπορεί να φέρει πάρα πολύ χρήμα, επένδυση και πολιτισμό στον τόπο» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη της αξιοποίησης των λιμανιών της Ελλάδας.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη τη συζήτηση:

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 65χρονος κρεμάστηκε σε δέντρο
Επόμενο άρθροΚαιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα