Στους εργαζόμενους όλου του ιδιωτικού τομέα διευρύνεται η διάθεση των self tests από τη Δευτέρα (24/05), όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία δύο self tests, ένα για την εβδομάδα που αρχίζει τη 24η Μαΐου και ένα για εκείνη από τις 31 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου.

Μέχρι τώρα υποχρεωμένοι για self test στον ιδιωτικό τομέα, δύο φορές την εβδομάδα, ήταν μόνο όσοι δουλεύουν στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, στα κομμωτήρια, στα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και στις σχολές οδηγών.

Αντίστοιχα, μέχρι τώρα μια φορά την εβδομάδα πρέπει να υποβάλλονται σε self test όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό Σώμα, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, υποχρέωση για εβδομαδιαίο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έχουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η 44χρονη με την εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ