Σχέδιο έκτακτων ελέγχων και αξιολογήσεων μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας θα υλοποιεί από σήμερα έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Το σχέδιο αυτό θα καλύπτει επίσης αποθήκες και χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών, εκρηκτικών και καυσίμων σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα.

Οι ενέργειες αυτές γίνονται υπό τις οδηγίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια. Ο Ν. Χαρδαλιάς μαζί με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού θα πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών και καυσίμων. Θα διεξάγουν επίσης ασκήσεις πυρασφάλειας έκτακτης ανάγκης για να εξετάσουν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του προσωπικού, των πόρων και των υλικών.

Αναλυτικά, ο Ν. Χαρδαλιάς θα βρεθεί σήμερα ( 30/7) διαδοχικά στις έδρες της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής, της 873 Αποθήκης Καυσίμων, στη Θεσσαλονίκη και της 110 Πτέρυγας Μάχης και της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα βρεθεί στις έδρες του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών, στο Πετσάλι Ιωαννίνων, της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην Ανδραβίδα και της 116 Πτέρυγας Μάχης, στον ‘Αραξο.

Την Τρίτη 1 Αυγούστου θα επιθεωρήσει τις έδρες της 115 Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά, όπου εκτός από τους ελέγχους θα παρακολουθήσει μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης Πυροσβεστών και του Λόχου Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο Κρήτης (Σούδα) ενώ την Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα βρεθεί στην έδρα της 114 Πτέρυγας Μάχης, στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής Σχεδίου Πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων και των ελέγχων, αναμένεται να συνεχιστεί και να επεκταθεί στο σύνολο των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα
Επόμενο άρθροΥπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ηλεία-Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες