Το δεύτερο εθνικό lockdown στη χώρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δήλωσε τα νέα περιοριστικά μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Οι μετακινήσεις θα γίνονται μέσω SMS είπε, συμπληρώνοντας ότι θα μείνουν ανοιχτά σούπερ και φαρμακεία, διανομή φαγητού. Νηπιαγωγεία δημοτικά αλλά και σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ανοιχτά, κλειστά γυμνάσια και λύκεια. Τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ειδικής αγωγής θα είναι ανοιχτά.

«Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες πήραν μέτρα όταν η κατάσταση είχε ξεφύγει. Δε μπορώ να περιμένω να πάρω μέτρα αργά, τα παίρνουμε τώρα για να «πνίξουμε» το δεύτερο κύμα» και να ζήσουμε έναν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό Δεκέμβριο» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι σε λίγες ώρες το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων, όμως αποκάλυψε ότι όσοι είναι σε αναστολή για τον Νοέμβριο, θα πάρουν 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ, θα παραταθούν για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας ενώ θα δοθούν 400 ευρώ εφάπαξ στους μη επιδοτούμενους ανέργους.

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα ακολουθήσουν στις 3 το μεσημέρι ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενώ στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα την… δουλειά της και περιμένει.
Επόμενο άρθροΔήμος Κατερίνης: Προληπτικοί καθαρισμοί φρεατίων στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου, ενόψει χειμώνα