Σε lockdown από σήμερα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη. Για άλλη μια φορά τα καταστήματα της εστίασης θα κατεβάσουν εκ νέου ρολά και θα μπορούν να εξυπηρετούν την πελατεία τους μόνο μέσω take away και delivery. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχολικά κυλικεία εξαιρούνται του μέτρου και θα λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Ωστόσο τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά. Πλήρης αναστολή λειτουργίας επιβάλλεται στη Δικαιοσύνη, σε Συνέδρια και εκθέσεις, Αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, Κινηματογράφους, Παιδότοπους, Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ, Μουσικές σκηνές και Γυμναστήρια.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας και περιορισμό βάσει εμβαδού 1 άτομο ανά 10 τμ (4 άτομα 20-100 τμ και 1 άτομο για κάθε 10 τμ επιπλέον).

Ακόμα θα επιβληθεί αναστολή συναθροίσεων, ενώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιβάλλεται περιορισμός επιβατών στο 65% της πληρότητας. Στα ταξί επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης ενώ ισχύει περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 3 άτομα.

Την ίδια ώρα, στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3, τέθηκαν οι περιφερειακές ενότητες Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής για τις οποίες  προτείνονται:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού από τις 21.00 ή 22.00, μέχρι τις πέντε το πρωί.
  • Μείωση ωραρίου εστιατορίων καφέ και άλλων χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (να κλείνουν από τις 21.00 ή 22.00).
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις πέντε το πρωί.
  • Χρήση μάσκας και όταν καθόμαστε σε εστίαση κλπ. καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Προηγούμενο άρθροΝέα εποχή με Πάμπλο Γκαρσία στον «ασπρόμαυρο» πάγκο!
Επόμενο άρθροΧωρίς τέλος τα μέτρα- Ανακοινώνει νέα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης