Σε εξέλιξη οι εργασίες αντιστήριξης της οδού Ανθέων στα Πεύκα.

Επιταχύνονται οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων και της αντιστήριξης της οδού Ανθέων στη Δ.Ε. Πεύκων, μετά την καθίζηση του οδοστρώματος που προκλήθηκε από τη διάβρωση του εδάφους από παρακείμενο ρέμα μεταφοράς όμβριων υδάτων.


Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ, πραγματοποίησε νέα αυτοψία στο σημείο αναφοράς. Αφού ενημερώθηκε διεξοδικά από τον προϊστάμενο της εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου και την πεποίθηση ότι σε ένα περίπου μήνα θα ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες.

«Μέλημά μας δεν αποτελεί μόνο ο καθαρισμός των ρεμάτων, που είναι κι αυτό σημαντικό, αλλά η σωστή ανάπλαση, η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και η στήριξη της οδού Ανθέων προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια προβλήματα. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την τεχνική εταιρία που ανέλαβε το έργο, προκρίθηκε σχέδιο καίριας παρέμβασης αντιστήριξης του υπεδάφους με κλιμακωτή θεμελίωση. Το όλο εγχείρημα βασίζεται στη μέθοδο τοποθέτησης συρματοκιβωτίων, ενώ ήδη έχει προβλεφθεί και παράλληλη κατασκευή αγωγού ομβρύων υδάτων και στη συνέχεια η ανακατασκευή της οδού», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Αυτό που προέχει για μας είναι η ασφάλεια των δημοτών μας. Εάν δεν είχαμε επιδείξει από την αρχή τη δέουσα σοβαρότητα, η διάβρωση του υπεδάφους θα είχε προχωρήσει και θα έθετε σε κίνδυνο τη στατικότητα των παρακείμενων κατοικιών. Ήταν χρέος μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του», πρόσθεσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Παρών στην επιθεώρηση των εργασιών και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές, ο οποίος δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή που ενέσκυψε το πρόβλημα, οι υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών αντέδρασαν άμεσα, ενημερώνοντας την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των αρμοδίων κλιμάκιων της για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος».

Προηγούμενο άρθροΠαρατείνεται η αναστολή των προσκυνηματικών επισκέψεων στο Άγιο Όρος.
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: 1.195 νέα κρούσματα στη χώρα μας, 19 νεκροί.