Σε ισχύ μπαίνουν από σήμερα οι νέες απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους, ενώ ήδη υπάρχουν σκέψεις για επιβολή νέων περιορισμών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια γήπεδα και γυμναστήρια θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ για την είσοδο σε εκκλησιαστικούς χώρους θα απαιτείται αρνητικό rapid test 48ωρου.

Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης, σε όσους από τους προαναφερθέντες χώρους επιτρέπεται η παρουσία ανηλίκων, και μόνο εφόσον έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self-test εντός των τελευταίων 24 ωρών αντίστοιχα πριν από την παρουσία τους στο χώρο. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης χωρίς έλεγχο.

Από σήμερα επιστρέφει το κυλιόμενο ωράριο για την προσέλευση δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων στις εργασίες τους. Με διευρυμένο ωράριο από τις 10 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον τα υπάρχοντα μέτρα δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα συζητηθεί σοβαρά η πλήρης απαγόρευση των ανεμβολίαστων από την εστίαση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε στους ανοιχτούς χώρους, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπουν για αξιολόγηση και οι άλλες δραστηριότητες όπου σήμερα απαιτείται rapid ή μοριακό test.

Προηγούμενο άρθροΑλλάζει ο καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα
Επόμενο άρθροBINTEO- ΗΠΑ-Ουισκόνσιν – Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από «επίθεση» αυτοκινήτου σε παρέλαση