Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που φέρεται να ρώτησε πυρόπληκτο πολίτη αν έχει πολιτικό μέσο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ανώτερος αξιωματικός στην Πελοπόννησο, ο οποίος φέρεται να ρώτησε πολίτη, οποίος του ζήτησε να στείλει πυροσβεστικό όχημα για να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες, εάν έχει πολιτικό μέσο.

Για την υπόθεση διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το αρχηγείου της ΕΛΑΣ αντέδρασε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που κάνει που παρουσιάζει τον πολίτη να μιλάει σε τηλεοπτικό κανάλι για την πυρκαγιά που έφτασε στο χωριό του και το σπίτι του, ο οποίος αναφέρει τη συγκριμένη συνομιλία του με τον αξιωματικό.

Ο πολίτης στο συγκεκριμένο βίντεο λέει ότι τηλεφώνησε στον αξιωματικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και του ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα να σώσει το σπίτι του. Εκείνος επικοινώνησε με την Πυροσβεστική που αρνήθηκε και τότε, πάντα σύμφωνα με την μαρτυρία του πολίτη, τον ρώτησε εάν έχει κάποιο πολιτικό μέσο.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε μάλιστα και σχετική ανακοίνωση, τις πρωινές ώρες, στην ποία αναφέρει:

«Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Προηγούμενο άρθροΠερισσότερα από 650.000 στρέμματα κάηκαν μέχρι χθες σε Εύβοια, Αττική, Λακωνία
Επόμενο άρθροΕπικοινωνιακές κινήσεις από την Κυβέρνηση για τις καταστροφικές φωτιές