Σε χωματερή είχε μετατρέψει ρέμα που καταλήγει στον Θερμαϊκό, επιχείρηση στην Πιερία

Σε χωματερή είχε μετατρέψει ρέμα στην Πιερία, επιχείρηση που πέταγε τα απόβλητά της σε ρέμα το οποίο καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονου για περιβαλλοντική ρύπανση, από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ,από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική επιθεώρηση – αυτοψία σε επιχείρηση που βρίσκεται σε περιοχή της Πιερίας, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία υγρών αποβλήτων από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού της σε όμορο ρέμα και διαπιστώθηκαν οι κάτωθι παραβάσεις:

Διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, διότι η εταιρεία προέβη κατά το έτος 2020 έως και τα τέλη Μαΐου 2021 σε διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων (χωρίς χλωρίωση/απολύμανση) υγρών αποβλήτων.
Ανεξέλεγκτη διάθεση Ζωικών Υποπροϊόντων (ΖΥΠ), καθώς η εταιρία προέβη σε ανεξέλεγκτη διάθεση συνολικής ποσότητας κατά τεκμήριο άνω των 4.000 τόνων Ζωικών Υποπροϊόντων κατά τα έτη 2020 και 2021 ενώ δεν διαχειρίστηκε ως όφειλε τα παραγόμενα ΖΥΠ, κατά παράβαση των όρων της σχετικής ΑΕΠΟ.
Ανεξέλεγκτη διάθεση ιλύος, διότι όπως διαπιστώθηκε προέβη σε ανεξέλεγκτη διάθεση άνω των 125 τόνων ιλύος κατά τα έτη 2020 και 2021 κατά παράβαση των όρων της σχετικής ΑΕΠΟ.
Αποτέλεσμα των παραπάνω πράξεων ήταν η συνεχόμενη πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, δηλαδή η πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής, στην υγεία των κατοίκων, στους ζωντανούς οργανισμούς και στο οικοσύστημα.

Προηγούμενο άρθροΟ Άκης Σκέρτσος νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Γεωργούλη: «Η στάση μας ήταν ξεκάθαρη – Καμία συγκάλυψη»