Σε απόγνωση οι αγρότες: «Οι έως τώρα πολιτικές αποφάσεις, δυστυχώς, μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα» – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM 103.6

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της χώρας. Στις 22 Ιανουαρίου βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

«Πρέπει να υπάρξει στήριξη, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής» τόνισε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα ο γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Στεφανίδης.

«Δεν μπορούμε να καλλιεργούμε με 2 ευρώ πετρέλαιο και να πληρώνουμε 50 ευρώ το τσουβάλι το λίπασμα» σημείωσε προσθέτοντας ότι «κτηνοτρόφοι σφάζουν τα κοπάδια τους γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν, είναι ασύμφορο».

Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να θεσπιστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές» ενώ στάθηκε στο ότι αγρότες σε αρκετές περιπτώσεις πουλάνε τα προϊόντα τους κάτω του κόστους και αυτά φτάνουν να πωλούνται στους καταναλωτές πολύ ακριβότερα. «Παράγουμε φτηνά και τα αγοράζουμε πανάκριβα» υπογράμμισε.

«Οι έως τώρα πολιτικές αποφάσεις, δυστυχώς, οδηγούν τους αγρότες στο ξεκλήρισμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Οδηγός έπαθε ανακοπή και πέθανε στο τιμόνι – Στο αντίθετο ρεύμα το ΙΧ
Επόμενο άρθροΠροκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: «Αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα»