Σε 4 εκατομμύρια υπολογίζονται οι Ουκρανοί πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη χώρα τους

Ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στις 24 Φεβρουαρίου ξεπέρασε σήμερα το συμβολικό επίπεδο των 4 εκατ. ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Η Ευρώπη έχει να δει τέτοιου είδους προσφυγικές ροές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Ο αριθμός των προσφύγων από την Ουκρανία είναι τώρα 4 εκατομμύρια, 5 εβδομάδες ύστερα από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φιλίππο Γκράντι, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας, που μόλις έφθασε στην Ουκρανία.
«Στη Λβιβ θα συζητήσω με τις αρχές, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους εταίρους για να δούμε πώς να αυξήσουμε τη στήριξή μας για τους ανθρώπους που επηρεάζονται και εκτοπίζονται από αυτόν τον παράλογο πόλεμο», τόνισε ο Γκράντι.
Συνολικά, 4.019.287 Ουκρανοί –κυρίως γυναίκες και παιδιά– έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να γλιτώσουν από τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της UNHCR. Ο αριθμός των προσφύγων ξεπερνά πλέον την αρχική πρόβλεψη που ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.
Μόνο η Πολωνία έχει υποδεχθεί πάνω από 2,3 εκατ. από αυτούς που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των γυρισμάτων της ταινίας “The Bricklayer”
Επόμενο άρθροΜεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς. Ποια είναι η πιθανότερη ημερομηνία της