Σχέδιο ΣΟΚ: Φρένο σε ΙΧ, τηλεργασία, περιορισμοί στα ταξίδια – Εποχή lockdown θα θυμίζει η Ευρώπη χωρίς το ρωσικό πετρέλαιο

Φρένο σε ΙΧ, αύξηση της τηλεργασίας, μείωση ορίων ταχύτητας και περιορισμοί στα ταξίδια είναι μόνο λίγα από τα μέτρα που εξετάζονται προκειμένου να μειωθεί η ημερήσια κατανάλωση πετρελαίου στις αναπτυγμένες οικονομίες σε περίπτωση που υπάρξει μπλάκαουτ στις ρωσικές εισαγωγές. Η Ευρώπη χωρίς το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα θυμίζει εποχή lockdown και περιορισμών. Σύμφωνα με «Τα Νέα» το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει:

Τηλεργασία έως τρεις μέρες εβδομαδιαίως, ώστε να περιοριστούν οι μεταφορές. Αυτό το μέτρο υποτίθεται ότι θα εξοικονομεί 500 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Μείωση ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους κατά τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα ανά ώρα. Αυτό το μέτρο υποτίθεται ότι θα εξοικονομεί 430 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις. Αυτό το μέτρο υποτίθεται ότι θα εξοικονομεί 380 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Περιορισμός του αριθμού των αεροπορικών ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους. Αυτό το μέτρο υποτίθεται ότι θα εξοικονομεί 260 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Εναλλάξ πρόσβαση των ΙΧ στις πόλεις, επί της ουσίας κάτι σαν τα μονά-ζυγά. Αυτό το μέτρο υποτίθεται ότι θα εξοικονομεί 210 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Χρήση τρένου αντί αεροπλάνου. Αυτό το μέτρο υποτίθεται ότι θα εξοικονομεί 40 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Ήδη όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών για την εξοικονόμηση ενέργειας έθεσε από την 1η Μαΐου η Ιταλία. Τα κλιματιστικά στα κτίρια της δημόσιας διοίκησης δεν θα μπορούν να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών Κελσίου το καλοκαίρι, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες η θέρμανση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Το μοντέλο της Ιταλίας αναμένεται να ακολουθήσει και η Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Πρωταγωνίστρια σε νέο σκάνδαλο η υπουργός Άμυνας, συνεχίσει να χρησιμοποιεί κυβερνητικά αεροσκάφη για τις βόλτες της
Επόμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ// Ιωάννης Μπαλτζώης για ομιλία Πούτιν: Η μεθοδολογία… η προπαγάνδα… μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα του τι θα πει – Mας καθοδηγούν