Σαραντάρια και λίβας το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ένα ισχυρό θερμό κύμα βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας και το επόμενο 24ωρο με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει και να ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 38 με 40 βαθμούς. Θα πνέει επίσης πολύ ζεστός άνεμος γνωστός ως λίβας, ο οποίος κατεβάζει την υγρασία αρκετά, κάνοντας ξηρή την ατμόσφαιρα και άρα πιο εύκολη της εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς.

Η Πέμπτη (23/6) σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι η πιο ζεστή ημέρα με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά ακόμη και στους 41 με 42 βαθμούς και στις περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.
Ωστόσο, την Πέμπτη (23/6) η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν έντονα μπουρίνια, με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες, ακόμη και χαλάζι.
Την Παρασκευή (24/6) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα, καθώς οι καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα στείλουν πιο δροσερές αέριες μάζες.
Το Σάββατο (25/6), όμως, η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι. 35 με 36 βαθμούς θα δουν πολλές περιοχές στα ηπειρωτικά της χώρας, καθώς όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου «η Σαχάρα απλώνει τα πλοκάμια της».
Όσο για την εξέλιξη του καιρού μέχρι το τέλος του μήνα, ο «βραστήρας» από τη βόρεια Αφρική θα προσπαθεί να στέλνει ζεστές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και έτσι η θερμοκρασία αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΘρήνος για 20χρονη στο Παγκράτι – Έχασε τη ζωή της πέφτοντας από μπαλκόνι τρίτου ορόφου
Επόμενο άρθροFuel Pass: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για καύσιμα με προεκλογικό άρωμα