Την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης που περιορίζει δραστικά όσους συντηρούν- και συντηρούνται μέσω της παραγωγής προϊόντων από αυτά- οικόσιτα ζώα, καθώς και τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνει (σ.σ η απόφαση) σχολίασε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο νευρολόγος, Αλέξανδρος Βασσαράς.

«Τα βήματα αυτά ίσως να έχουν ένα μανδύα προστασίας του τουρισμού, όπως λένε. Ο τουρίστας για αυτό το λόγο έρχεται στην Ελλάδα. Θα παρομοιάσω την προσέγγισή τους με την ιατρική. Όπως ένα σώμα που πεθαίνει γεμίζει με φάρμακα, έτσι και μια κοινωνία που “πεθαίνει” γεμίζει με νόμους. Προσπαθούν τώρα να φτιάξουν νόμους επί νόμων για να περιορίσουν τις ελευθερίες, όπως συνέβη επί κορωνοϊού με τις μάσκες» ανέφερε αρχικά ο κ. Βασσαράς.

«Όταν βρίσκω μια κοινωνία, η οποία επιχειρησιακά δε μπορεί να βγάλει ιδιαίτερο χρήμα, αρχίζει να περιορίζει τις ελευθερίες των πολιτών. Και από εκεί που περιορίζεις τις ελευθερίες, ξαφνικά προκύπτει ένα τεράστιο εμπόριο για κάποιους. Αυξάνεται το επιχειρείν ορισμένων ανθρώπων, των… ημετέρων του κλειστού κυβερνητικού κύκλου πιθανότατα όπως και με τις μάσκες, όταν και θησαύρισαν συγκεκριμένα άτομα» πρόσθεσε για τα συμφέροντα που ενδέχεται να κρύβονται πίσω από την απόφαση.

«Αυτό που διαπιστώνουμε όχι μόνο από την Ελλάδα και αυτό που έγινε στην Κρήτη, αλλά και στην Ολλανδία, είχε ήδη ξεσηκωθεί πληθυσμός των αγροτών επειδή τους επιβάλλουν περιορισμούς. Και σε άλλες χώρες της Ευρώπης βλέπουμε το ίδιο. Συν αυτό που είπατε με την επιδίωξη για τη δημιουργία πόλεων “15 λεπτών” όπως είπατε. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια “επίθεση” στα μικρά αγροκτήματα, σε σπίτια που φιλοξενούν οικόσιτα ζώα για τις ανάγκες της οικογένειας και ο σκοπός ίσως αυτών των απαγορεύσεων είναι η μη ικανότητα δημιουργίας οικογενειακής αυτάρκειας», σχολίασε ο κ. Βασσαράς.

«Είδαμε αστυνομικούς να φυλάνε παγκάκια. Θα ερθούν σε λίγο να μετράνε και τις κότες! Εγώ νομίζω ότι δε μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι η χώρα μας είναι “αιχμή του δόρατος”στο θέμα ελευθερία. Η Ελλάδα είχε το Λεωνίδα, είχε όμως και απογόνους του Εφιάλτη.Το θέμα είναι ποιοι είναι σε μεγαλύτερη αναλογία αυτή τη στιγμή», κατέληξε ως προς τις καταγγελίες και τις κόντρες που μπορεί να γεννηθούν μέσω αυτής της απόφασης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους και σήμερα διαδήλωσαν ενάντια στο νέο συνταξιοδοτικό της Κυβέρνησης Μακρόν
Επόμενο άρθροΗλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα- Ο καιρός το Σαββατοκύριακο