Σάκης Καλογερίδης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα εμβόλια για τη γρίπη! 

“Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν ισχύει αυτό που λένε για την ετήσια κάλυψη του επικαιροποιημένου εμβολίου” δήλωσε στον Focus FM και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη, ο μοριακός βιολόγος Σάκης Καλογερίδης.

“Τους διαψεύδουν οι μελέτες. Εξαιρετικοί γενετιστές γνωρίζουν ότι, από δω και πέρα οι μονες μεταλλάξεις/παραλλαγές οι οποιες θα υπάρχουν και με τις οποίες θα ασχολούμαστε θα είναι οτιδήποτε προέρχεται από την Όμικρον και τίποτα παραπάνω. Ποιος ο λόγος καταρχήν να κάνει ο κόσμος τα προηγούμενα εμβόλια, αφού δεν πρόκειται να ξαναδούμε μπροστά μας τα προηγουμενα στελέχη”, ανέφερε.

“Σε επιστημονικό περιοδικό δημοσιεύτηκε μελέτη σχετικά με το νέο εμβόλιο στα παιδιά, ηλικίας 5-11 ετών. Προκύπτει ότι αυτά που εμβολιάζονται, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν” σημείωσε ο ίδιος.

“Γίνεται παράταση του μέτρου μέχρι 14 Νοεμβρίου, γιατί ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από την πανδημια του κορονοϊού. Νομίζω ότι πλέον η γελοιότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όπως τελευταίοι αντιδράσαμε – και το κάναμε και λάθος- απέναντι στον τρόπο που διαχειριστήκαμε τον κορονοιό, προφανώς θέλουν να είμαστε και τελευταίοι στην εφαρμογή των μέτρων. Δεν υπάρχει πλέον επιστημονική βάση στην τοποθέτηση της κυβέρνησης. Εδώ υπάρχει εμμονή, το θέμα είναι γιατί επιμένουν να ρεζιλεύονται κάθε μέρα που περνάει και περισσότερο”, υπογράμμισε.

“Σε λίγο η γρίπη θα έρθει δυναμικά και καλπάζουσα. Οι εμβολιασμένοι, βάσει μελετών, είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ένα δυνατό ΕΣΥ. Ανθρώπους που θα μπουν κατευθειαν στην πρώτη γραμμή. Αυτό που γίνεται, είναι έγκλημα”, είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΕξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Λαμία
Επόμενο άρθροΝέα διάκριση για τα ελληνικά χρώματα. Παγκόσμιος στο ζίου-ζίτσου ο Αλέξανδρος Κοτανίδης. Πάλι έκοψαν τον εθνικό μας ύμνο