Για διολισθήσεις και παλινωδίες όσον αφορά τους χειρισμούς στα εθνικά μας θέματα έκανε λόγο μιλώντας στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, Στέλιος Φενέκος.

«Το να ποντάρουμε όλα μας τα χρήματα σε κουτσά άλογα είναι καθημερινό φαινόμενο και δυστυχώς τώρα έχουμε φτάσει σε σημείο μηδέν» τόνισε.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Φενέκος εκτίμησε ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας «δεν θα είναι αποτελεσματικές». Εξήγησε ότι «οι πολιτικοί κάνουν ένα μεγάλο λάθος: Δεν βλέπουν πώς είναι το διαδικαστικό ζήτημα των κυρώσεων. Δηλαδή, στην περίπτωση της Κύπρου επιβλήθηκαν κυρώσεις για πρόσωπα και εταιρείες για παράβαση η οποία ήταν αποδεδειγμένη. Η Κύπρος είχε ΑΟΖ, παραβίασε τα χωρικά της ύδατα, δεν υπήρχε αμφισβήτηση. Στη δική μας, όμως, περίπτωση, από τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι λέμε ότι είναι αμφισβητούμενη περιοχή, τότε ο οποιοσδήποτε Ευρωπαίος θα αναρωτηθεί ποια είναι ακριβώς η παραβίαση, αφού η περιοχή είναι αμφισβητούμενη και συνεπώς γιατί να επιβληθούν κυρώσεις».

Ερωτηθείς για το αν φοβάται η Τουρκία, απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αλαζονεία από την πλευρά της καθώς νομίζει ότι μπορεί να τα χειριστεί όλα». «Έχει δημιουργήσει τετελεσμένα, κάτι που για εμένα δεν είναι ένα ρητορικό σχήμα, είναι ολόκληρη στρατηγική. Είναι το να επιδιώκεις στόχους, λιγότερους από αυτούς που ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά αυτοάμυνας και τις κόκκινες γραμμές της άλλης πλευράς και να τους αναγκάζεις σιγά σιγά να διολισθήσουν. Αυτό έχει κάνει η Τουρκία και θα συνεχίσει να το κάνει, γιατί γνωρίζει ότι οι Ευρωπαίοι ψάχνουν δικαιολογία για να μη λάβουν κυρώσεις εναντίον της γιατί υπάρχουν εξαιρετικά συμφέροντα και μεγάλα ανοίγματα με τις τράπεζες, με συμφωνίες εμπορίου, με τα οπλικά συστήματα που τους δίνουν. Συνεπώς, δεν συμφέρει πολλές ευρωπαϊκές χώρες να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις και αποκλεισμοί σε βάρος της Τουρκίας» σημείωσε ο ίδιος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Φενέκου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΗ ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στη Βουλή. – ΒΙΝΤΕΟ
Επόμενο άρθροΕπίδομα Παιδιού: 31 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς η τελευταία δόση.